torreadorz#32
Pareto elvről hallottál már? Gyanitom itt is igaz, a felhasználók 20% adja a forgalom 80%-át.
"Barát, csak ebben a hónapban 70Gb-nyi játékot töltöttem le Steam-ről, és nem vagyok hardcore gamer!"
Ja tényleg. És ez hány játékot is jelent? Mondjuk ha 10 GB egy játék, akkor havi 7 játékot töltesz le legalább... Ezzel szerintem az összes internet felhasználót tekintve benne vagy a felső 1%-ban, mert a maradék 99% nem tölt le havi 70 GB játékot.
Az probléma (illetve sokan estek ebbe a hibába), hogy ebbe a fórumba tipikusan IT buzi emberek járnak (és most jó értelemben, magamat is beleértem), akik igen aktivan használják az IT eszközöket, majd a saját szokásukból szépen interpolálnak a teljes világra. Ráadásul mivel ez egy suburbán közösség, még szépen meg is tudjátok egymást gyözködni hogy a ti szokásotok az elterjedt.
Na ebből szokott aztán oltári nagy vita lenni, amikor aztán kiderül hogy a globális trendek pont az ellenkezője annak mint ami ebből az underground világból látszik.
Pl. az hogy a tabletek és az okostelefonok ilyen irtozatos méretben terjednek arra utal hogy az emberek nagyon nagy része tényleg nem tölt le havi több terra adatot, tényleg nincs szükségük olyan bika vasra ami a cyrsis 12-őt is futtatni (tudná) és igy tovább. De ugyanez igaz pl. az ssd-re, az hogy a merevlemez szemből nézve nagyon pici kapacitású ssd-k elképesztően terjednek szintén arra utal hogy a felhasználók egy nagy részének bizony nincs szüksége 10 terra helyre otthon, egyszerüen azért mert semmi mást nem csinál mint facebookozik meg zenét hallgat.
A szolgáltatóra meg visszatérve:
nincs semmiféle akadálya hogy behozzák ezt a limitet teljesen törvényesen, ez ellen hiába ugatunk az ő dolguk. Viszont lehet szolgáltatót váltani és akkor majd átgondolják ezt a dolgot ha sok ügyfelet veszitenek.
Egyébként hamarosan ki fog derülni hogy hazudtak-e a számokat illetően vagy nem, mert ha tényleg a felhasználók nagy része beleütközik a korlátba akkor hamarosan ettől lesz tele az net, ha viszont csak egy apró része a felhasználóknak akkor mégsem hazudtak. Ezt hamarosan megtudjuk.