• Vol Jin
    #45
    "Mint mindig, most is nagyvonalúan lehagysz egy "apró" költség tényezőt. Az ÜZEMANYAG költséget. Ugyanis bármilyen meglepő, de a gázerőmű/ szénerőmű /atomermű megépítése nem az egyetlen költség, utána még üzemanyag kéne bele, ami közel sem ingyen van ;)"

    Te most szokás szerint ismét vagy hazudsz vagy ismét ostoba vagy.

    Egyszer kellene a két agysejteddel felfogni, hogy mit jelent az, hogy paks 11, egy gázturbina 20 és egy biozöld megújuló lapátkerekes/napelemes bizbasz 170 forintért termeli meg az áramot.

    Segítek:

    Azt jelenti bazmeg, hogy az építési költséget (egyszeri) a karbantartási költséget (folyamatos), és az üzemanyag költséget (folyamatos) összeadják a teljes előrelátható üzemidő alatt, és ezzel a költséggel számolnak. És bizony ezek a biozöld szarok akkor is drágábbak, ha üzemanyagköltségük nincs. Ráadásul nem csak úgy bekapcsolom és termelnek, hanem ha nem süt a nap, nem fúj a szél, akkor nincs termelés sem. Ráadásul, a fogyasztói igények is számítanak, mert az emberek sem akkor fogyasztanak, amikor az időjárás megengedi a termelést, hanem akkor, amikor valamilyen ok folytán szükségét érzik.

    Hogy lefordítsam autóra.

    Mivel jársz jobban anyagilag? Egy autóval, ami 5 millió forint, és 10 év alatt beletankolsz másik 5 milliót, mire szétrohad alattad, vagy egy 100 milliós kocsival, ami üzemanyag nélkül működik 10 évig, míg roncstelepre nem kerül, mert utána már használhatatlan? És van még egy hátránya, hogy csak erős szélben vagy csak verőfényes napsütésben használható?

    Aki nem képes kiválasztani a gazdaságosabb modellt, az egy barom. Barom, mert olyan hülye nem lehet, hogy ne értené meg a lényeget, de mégis félresöpri azt a gondolatmenetet, amit maga is megért, és úgy csinál, mintha nem is érte volna a megfelelő információ. Ez a fajta gondolkodásmód jellemző a kommunistákra, és minden egyéb népirtó baromra a történelemben. Az olyanok, mint te termelték a történelem hullahegyeit.