• torreadorz
    #22
    És ezzel mit szerettél volna bizonyitani? :)

    Hidd el az ssd-k pár éven belül át fogják alakítani a storage piacot.

    Azt nem vitatom hogy 100T merevlemez olcsobb mint 1-2T ssd, de a valóság az hogy a cégeken és néhány hardcore useren kivül senkinek sincs szüksége több száz terra adattárolóra jelenleg. Az ssd-éknél pedig az látszik hogy a teljesitményük kb. évente duplázódik ugyanolyan ár mellett, tehát pár éven belül 20-30e forintért fogsz kapni terrás (vagy terra közeli) ssd-t.

    Innentől kezdve meg (főleg hogy a mobil eszközöket is ssd-vel fogják szerelni és nem hdd-vel) a gyártók nem fognak olcsó hdd-t gyártani mert a vékony "töltsünk le napi 100 giga filmet a torrentről igaz tizedét sem nézzük meg" réteg nem fogja megérni nekik, a cégek pedig majd fizetnek mint a katonatiszt.


    Szóval ne ess abba a hibába mint azok akik a desktop pc vonalat istenitik mert a laptopon/tableten nem fut a crysis 12 (vagy mittom az aktuális verzió), miközben a valóság az hogy ők csak egy marginális réteg és a "maradék" több száz millió felhasználó igényeit bőven kielégitik a fenti eszközök.
    Ugyanez igaz storage fronton is, a causal rétegnek akik a javát adják az IT eszközök felhasználóinak nincs szüksége többszáz terra adatra, a legtöbbeknek egy néhány száz gigás merevlemez is elég (és szerintem még az sincs megtölve).

    Egyébként meg vegyük le a szemellenzőt, speciel nekem az elmúlt 10 évben kb. 3 hdd-m is megdöglött, és ezzen nem vagyok egyedül egy rakás embert ismerek akinek elszállt a hdd-je, szóval persze vannak hibái az ssd-nek főleg hogy még nem kiforrott technologia, de azért a hdd-k is ugyanugy tönkremennek. Főleg laptopokban ahol a mozgatás normál velejárója, szóval szerintem az ssd-ékkel szereltek notik üzembiztonsága pont hogy nőni fog a hdd-vel szemben.