• Macropus Rufus
    #18
    igazból ez a cikk az SSD telepítéséről és beállításáról szól.
    Az élettartam itt nincs megemlítve. A 15% viszont igen. Itt most lehetne vitázni, hogy a Logout.hu-nak vagy a Anandtech-nek hiszek mert ők meg 25%-ot írtak. De akár ez akár az, mind a kettő említi, hogy ne tőltsd meg. Azért egy 128Gb-os SSD esetén ez a 15%-k sem kis hely. Továbbá ott van még az a gond, hogy az SSD-k sokkal kevesebbszer írhatók mint egy nomrál HDD. Én csak ezeket írtam. :) és ebből vontam le a következtetést, hogy komolyabb adatok tárolására még mindíg a mágneses, esetleg a mágnes és optika (MO) keveréke a legjobb.
    Még. Aztán lehet pár év múlva már nem lesz az, de sztem pár év múlva is az lesz, lévén az SSD-k 1Gb-ot drágábban tárolnak mint a hagyományos vinyók.
    (meg nem igazán létezik 3000Gb-os SSD, míg HDD igen. Aztán mire eléri az SSD a 3000Gb-ot addígra a normál HDD már 10T felett fog járni... Igazság szerint a FullHD 3D filmek korában 512Gb-al szarozni felesleges. Egy BL ISO simán van 50Gb- Ebből max 10 félr el fél terán. Egy fél terás SSD meg vagyonba kerűl, legalább is az árából min. 2db 3TB-os vinyót...)