4x űrstartégia
  • Sir Quno Jedi
    Éjjel toltam vele egy normal session-t (megen).

Ami murva idegesítő, hogy az AI ha szövetséges, mindig igényt tart az általam leigázott rendszerekre és ha nem hagyom neki kolonializálni, akkor össze akarja akasztani a bajszot velünk.

A másik, hogy 100%-os adónál nincs már gyártás (egyáltalán nem, gyakorlatilag csak adóznak, egy fia hajót nem lehet legyártani, max. pízből), márpedig a vége felé már 96%-os adóval voltam kénytelen csúszni (imádott is a lakosság), mert hiába minden trükk a jövedelem növelésére (minden fejlesztés, ami erre irányul, trade treatyk, stb.), 1xűen nem lehet másképpen fenntartani a flottát, meg az épületek is murván viszik a pénzt, erre már csak hab a tortán a terraformerek állandó költségei.

Én nem értem a gép hogy csalja össze, mert ahhoz hogy nekem legyen no1. military strength-em, durva flotta kell, az meg mocskos drága fenntarthatóságú. Szal. ha hiába enyém a no1. economy is, pénz az így nem jön.

Kémek meg nem fejlődnek lev10 fölé nekem, viszont a pízt elveszi a tréningjükre, ha betolom. Igaz a kémek megérik, mert hat darab 10. szintű kém szépen fosztogatja az ellen kutatásait.