• sola
    #1
    Annyira azért nem nagy meglepetés ez, ismert volt eddig is, hogy az Intel saját finanszírozásban minden nagyobb Android változatot portolt a saját x86-os hardvereire.

    Eddig nem lettek népszerűek az x86-os processzorok a mobil szegmensben bár mára az Intel nagyjából utolérte fogyasztásban az ARM-ot (viszont az üzleti modell miatt messze nem tudja az OEM-ek számára hozni az ár/érték arányt).

    Ami érdekes fejlemény lehet az egy desktop képességekkel is felszerelt új Android főverzió, ami direkt konkurenciává emelné az Android-ot a Windows-hoz képest. Erről már rágóta hallani szóbeszédet bár jelei még nem nagyon vannak.

    Egy másik fejlemény az Ubuntu Touch és a hasonló más Linux fejlesztések, amivel a desktop Linux-ok tudnának betörni a mobil szegmensbe. Az Ubuntu Touch alatt szolgáló Mir és a Wayland is képes lesz nemsokára direktben Android driverek fölött futni, amivel nagyon megkönnyítik majd ezen oprendszerek megjelenését a tipikus Android-os hardvereken. Ez a vonal magában hordozza annak lehetőségét, hogy Android és desktop Linux programok egyaránt képesek legyenek futni egyetlen integrált grafikus környezetben és a szituációnak megfelelően lehessen használni egyiket vagy másikat (pl.: billentyűzet és egér csatlakoztatása esetén hazsnálni a full-desktop appokat).