• grobs
    #20
    A cikkben szó nincs kvótáról. Arról van szó, hogy (facebook számára) megfelelő képességekkel a földön korlátos számú ember rendelkezik. Ezeken osztoznak a legjobb cégek és most hiány van belőlük. Ennek az egyik oka, hogy a nők rühellik az informatikát. Ezen szeretne változtatni megfelelően kialakított karrier lehetőségekkel.
    Én nem sok értelmét látom. Jelenleg aki agilis és jó képességű az lényegesen jobb lehetőségeket kap a gazdasági szektorban, ami ráadásul közelebb is áll a nőkhöz. Akinek nem az informatika az életcélja az nőként más területeken jobban érvényesülhet, akinek pedig ez a karrier tetszik az úgyis ide jön.
    Édesanyám, és párom is fejlesztő (mindketten RDBMS-ekkel foglalkoznak szívesen), és nem egy informatikus nőt ismerek. Van köztük akit (nagyon) tisztelek, és van köztük akit kevésbé. Nem attól lesznek jók, hogy jobb karrier lehetőséget kaptak egy informatikai vállalattól. Aki azért megy egy teljesen új területre mert jobb a karrier kilátás, az nem lesz jó szakember ... ettől még lehet jó mert kimagasló képességgel rendelkezik, de akkor ő bármikor, bármilyen reál területen jó lesz, és egy jobb ajánlatért tovább fog menni.