• kvp
  #31
  "Az closed source iOS meg illegalis???"

  Ha deaktivalod a drm rendszert akkor igen. Marpedig ez feltetele a gyarto ceg kizarasanak. Nem veletlen tilos feltorni a itunes-t is. Ha persze az ember legalisan szedi le a drm-et az itunes-os zenekrol es filmekrol, akkor mas a helyzet, de szerintem az USA-ban meg ervenyeben van a DMCA. Az open source-os android-ban viszont nincs DRM, pont azert, mert igy feltorni sem lehet, tehat torvenysertest sem kovethet el vele a tulajdonos. Ez szerintem jo.

  "mindazonaltal eddig egyedul a Google nyult tavolrol a keszulekekhez."

  Meg az apple, amikor egy update soran letorolte a location trace file-t minden keszulekrol. Azokrol is amiken egyebkent a tulaj hasznalta sajat celra. Ertem, hogy ez a felhasznalok vedelme erdekeben tortent, de kb. a google is ezt csinalta.

  "Ismet problema az angol nyelvvel."

  Az, hogy egy ujsag csak azt meri leirni, hogy lehetseges, nem jelenti azt, hogy nem is teszik meg. Annyi tortent, hogy nem akartak pert a nyakukba. Tehat nem a nyelvvel van a gond, hanem a jogi szoveg megertesevel es nem nallam. A fuse kisutest egyebkent altalaban egy hibas digitalis alairasu bootloader eszlelese aktivalja, kiveve ha a megfelelo gyari backdoor-os firmware valtozat van a konzolon es azon keresztul torik meg. (az egyik update-be kerult bele szandekosan egy hiba, ami lehetove teszi a privilege elevation-t)

  "Az, hogy valamit hasonlot idezel a temaban, nem jelenti azt, hogy a merhetetlenul tulzo allitasodat bizonyotitottad volna."

  Ha minden allitast kimeritoen bizonyitani lehetne, akkor nem itt irogatnek, hanem az EFF perelne miatta es egy ido utan sg-s hirkent latnank viszont. https://www.eff.org/