• kvp
    #17
    "Szerintem a főzött Androiod ROM-okra gondolhatott. Azokban tényleg nincs olyan daemon, amivel távolról törölhetnének bármit a telefonodról."

    Nem fozott, open source. Ezekben nincs market es nincs rajtuk a google digitalis alairasa sem, tehat nem tolt le es ha kap, akkor sem fogad el google update-eket. Mivel ezekben van a visszahivasi lista, ezert egy az open source android-os keszulekrol nem torolheto (hivhato vissza) semmilyen alkalmazas. Mindezek mellett fizikailag hianyzik rola a teljes google drm alrendszer, tehat nem kezel semmilyen masolasvedett file-t. Na ezek a keszulekek tisztak minden szempontbol. Tipikus open source android-ra epulo android disztribucio a cyanogen. Ezt utolag kell kiegesziteni markettel es egyeb nem open source alapu programokkal.

    "Mindazonaltal ez mennyiben masabb, mint egy jailbreak-elt iOS/WP melyben ugyanezeket meg lehet tenni?"

    Az, hogy az open source android legalis es barki felrakhatja egy unlock-olt keszulekre. Sok gyarto ad ki gyarilag unlock-olt keszulekeket, igy ezekre hack-eles nelkul fel lehet rakni egy biztosan tiszta (es google mentes) android-ot.

    Az xbox live account-ok torleset inkabb nem magyaraznam el ujra, eleg gyakori, de a szandekos bricking is...
    http://technologizer.com/2009/05/14/rumor-microsoft-can-kill-xbox-360s-remotely/
    http://forums.sega.com/archive/index.php/t-102638.html?s=ec03d51a14529de0c955011e5aaf79bc

    Kindle: (alul a remote content removal-nal irja)
    http://en.wikipedia.org/wiki/Amazon_Kindle