• fszrtkvltzttni
  #113
  Ilyet csak az ír, aki nem hallott még az önszerveződésről. Arról, hogy bonyolult szerkezetek spontán képesek létrejönni egyszerűekből, anélkül, hogy bárki összerakná őket, csak azért, mert a természet olyan, hogy megfelelő körülmények között szeret ilyen dolgokká összeállni.
  A hozzád hasonló gondolkodású emberek, akik rácsodálkoznak a dolgokra, majd egyből isteni eredetet jósolnak, azt mondták régen, hogy szerves vegyület nem keletkezhet szervetlenből. Megcáfolták őket. Aztán azt, hogy az élet alapvető vegyületei (nukleotidok bázisa, cukor, aminosav, peptid) túl speciálisak ahhoz, hogy nagy mennyiségben spontán keletkezzenek. Megcáfolták őket.
  Ma ott tartanak, hogy van egy majdnem önreprodukáló RNS ami ~200 egység hosszú. És semmi elvi akadálya nincs, hogy találjanak egy ekkora, vagy akár rövidebb teljesen önreprodukáló RNS-t.
  Persze sokkal egyszerűbb rácsodálkozni egy sejt sematikus ábrájára, és ámuldozva isteneket látni mögötte.
  De mivel te szeretsz értelmetlen számokkal dobálózni: Mennyi ideje próbálgatják a tudósok? ~40 éve? A természetnek milliószor több ideje volt. Mekkora is egy lombik? 100cm3? A természet km3-es lombikokat használ.