• Vol Jin
    #110
    "Volt egy cikk erről valahol, hogy ha jól emlékszem ausztrál őspalában megtalálták ez első eukarióta lenyomatát , a Föld kihűlése után 80-100 millió évvel, és ezzel megdőlt a lineáris evolúció és az autogenezis elmélete. "

    Az evolúciót nem tartom lineárisnak. Sőt szerintem senki, aki épp eszű. Mint ahogyan ezt a cikket is baromságnak tartja az összes kommentelő.

    "mindenki más számára napnál is világosabb, hogy egy városnyi, gyárban összezsúfolt szuperszámítógéphalmaz összetettségű szerkezet egyszerűen nem jön létre véletlenül 100 kvintillió év alatt sem. "

    Kevered a véletlen kialakulást a kialakulást befolyásoló véletlenek láncolatával. Az első azt jelentené, hogy leraksz az asztalra egy kupac atomot, és azok véletlenül egy elefántot fognak alkotni. A valóság meg az, hogy kialakult valamikor nagyon régen egy pár száz atomból álló molekula, amihez akár kedvezőek is az univerzum törvényei, és abból fokozatosan létrejött a magasabb életforma, amit jelenleg például olyan tényezők formálnak, mint például a ki kit tudott megenni.

    Eleve ott sérül a valószínűségi latolgatásod, hogy feltételezed, hogy az egész folyamatnak valami felsőbbrendű célja van, ami nem más, hogy most itt hülyeségeket beszélhess, és minden úgy legyen, ahogyan ma van. Pedig a valószínűség latolgatásban az is benne van, hogy tök lehetséges alternatíva lehetne az is, hogy nyolc füled van a fejed tetején, és ez természetes, mert nekem is annyi lenne, meg másoknak, és most nem neteznénk, hanem mondjuk úsznánk a tengerben.