• Vol Jin
    #101
    Hát marhára nem. Egy sejt DNS-nek csak kis része aktív. Egy izomsejtben nem működnek azok a funkciók, amik az idegsejtek sajátjai. A sejtek specializálódnak, de minden sejtben benne van más sejtek működésének a programja is, csak nem fut. Sőt, amikor kialakul a petesejtből és egy spermiumból az új élőlény, a DNS azt is leírja, hogy milyen arányban és struktúrában osztódjanak, specializálódjanak a sejtek, hogy szerkezetileg egy olyan élőlényt hozzanak létre, amiben szerveket alakítanak ki. Tehát nincs szerepük a sejtek későbbi működésében, csak abban, hogy az élőlény fejlődési szakaszaiban hogyan alakuljanak a szervek.

    Továbbá rengeteg inaktív, mert semmi funkciója nincs, csak az evolúcióban az ősöktől örököltük. Tehát, egy páfrány, ha mondjuk annak kései leszármazottja egy sárgarépa (nem tudom, csak úgy mondom példaként, de ha úgy jobban tetszik akkor farkas és palotapincsi), akkor a sárgarépában ott vannak a páfrány nem aktív génjei.

    Csak annyi látszik, hogy nagyjából fogalmad sincs miről beszélsz. De, hogy a fejet falba verő szmájlijaid betekintést nyűjtanak a reggeli tornádba, mint szemléltető illusztráció, az biztosra vehető, hiszen az valószínűsíti intellektuális képességeid hiányának feltételezhető okát.