a végére egész normális mondatok születtek, nem értem, hogy az elejét miért kellett ilyen lekezelően kezdened.
azért a 3. bekezdésed (a fú ez fájt nem nézve) kicsit durva. Azért ha belegondolsz anno nem váletlenül lettek mutogatva az ilyen "ritkaságok" mert csodaszámba mentek, de ezek attól még beteg emberek. Ma már kicsit több a beteg ember, nem is annyira mutogatjuk őket, de inkább etikai kérdések miatt. De akkor ne menjünk ilyen szélsőségekre. Allergia. Régen, legalábbis ha a szüleinket, nagyszüleinket kérdezzük, nem volt ilyen sok allergiás ember mint most. És ez a rengeteg kemikália miatt van, ami megeszünk az élelmiszerekkel. De ebbe ne menjünk bele. Viszont az, hogy te úgy véled, hogy egy mutogatni való emberek a torzszülöttek, amiket meg kell mosolyogni... (ajánlom figyelmedbe a Freaks című filmet)
Igen, a tudomány meghosszabbította az életünket. És életben tartjuk azokat akiknek rég meg kellene halniuk. És nem kegyetlenségből. De szerintem a szobanövényként vegetáló (csak a gépek tartják életben) kómásoknak megváltás lenne a halál (mondjuk ha azt vesszük, nekik mind1) de a nyaktól lefelé lebénult emberek (és most hagyjuk Christopher Reeve és társait) nem hiszem hogy baromi boldogok az életben.
5. bekezdés: igen, ezek idióták. De kicsit más dolog megvarrni egy perforált vakbelet, vagy lényegében egy egész embert teremteni.
6.: csúnya lenne ha teljesen bejönnének.
7.: nem, persze hogy nem lehetséges ilyen személyiség átvitel (jobban mondva lehetne, de attól még nem te vagy, hanem egy másolat rólad). Mindenesetre én nem erre gondoltam, legalábbis nem ennyire mélyen. Egyszerűen csak annyi, hogy egyszer hazamész, és ott van a klónod otthon. Nyilván ez is sok kérdést, meg etikai dilemmákat vet fel, szóval valószínűleg nem lesz a közel jövőben emberi klónozás (talán egy olyan 100-200 év múlva). De én nem nagyon akarnám megélni