akkor még egyszer. Képletesen értettem...
komolyan, úgy mondod ezt a "természet nem tudatos személy" mintha egy nyálcsorgató idióta lennék, aki nem tud különbséget tenni egy élő személy, és egy megszemélyesítés között... olyan dolgokra értettem, ami ha normális ütemben zajlana minden akkor nem lennének olyanok, hogy globális felmelegedés (lásd gyárak, a mi hibánk) vagy genetikailag mutálódott, torzszülött emberek (lásd atombombák, a mi hibánk) klónozott bárányok, amik egyébként összejöttek, csak nem voltak életképesek. Egyesek szerint egy csoda hogy a Földön kialakult élet. Igen, valamilyen szempontból csoda, de elég nagy ez a világegyetem, hogy tudomásunk legyen más organizmusokról is. Mindenesetre több millió evolúcióba akarunk néha beleszólni. (mások szerint Isten alkotott minket) egy biztos, mind1 kihiez, vagy mihez kötjük a létezést. Egyedül Isten vagy két élőlény egyesüléséből jöhetnek létre ilyen szervek. Mi meg Istent játszunk.
Legyen, én nem azt mondtam hogy ne legyen, mert sok emberen tud ez segíteni. De ahogy egyes filmek bemutatják/ előre vetítik azt az utópiát, hogy majd a gépek irányítják az életünket (és ez egyre inkább látszik) úgy vannak olyan félelmek is, amik az ilyen... "istent játszunk" dolgokat mutatják. És innentől már tényleg egy lépés az emberi klónozás (A hatodik napon c. film). Szerintem ez valahol ijesztő