• ChaosTeam
    OFF: Imádom, ahogy egyre több témában fellelhető ez a "Te vagy a hülye" "Nem is, mert te" féle ovis viselkedés.

Melyik a legjobb okostelefonos rendszer? Mindegyik! Mindegyik más-más felhasználói réteget céloz meg, minden rendszernek vannak előnyei, hátrányai és sajátosságai. Minden ember maga döntése, hogy melyik rendszer illik a személyiségéhez, elvárásához leginkább. Azért, mert nekem az egyik rendszer jön be a legjobban, még nem kell anyázni meg hülyézni a másikat, ha neki meg nem ez jön be. Felesleges oda-vissza dobálni a sarat, mert mindenki a saját maga által használt rendszert fogja favorizálni és úgyse a másik véleménye alapján fog mást választani. Ha elégedett a rendszerével, akkor azt fogja használni, ha nem az, akkor majd keres másikat, ami jobban megfelel neki.

Nekem korábban egy Nokia 5800-as telefonom volt Symbian rendszerrel. Bevallom életem egyik legrosszabb vételének tartom, sokkal több idegeskedést és mérgelődést okozott, mint örömet, nagyot csalódtam benne. Majd lecseréltem egy SGS3-ra, és ez végre egy olyan telefon, amivel meg vagyok elégedve, igaz sokkal többe is került, mint a Nokia telefonom. Iphone (iOS) és WP8-as telefonom nem volt, nem ismerem annyira a rendszerüket, így nem is szídom, akkor se, ha ismerném. Nekem az Android rendszer jelenleg a legjobb, de ennek is vannak hiányosságai, hátrányai.

A kevés app sok app részre csak annyit tudok mondani, hogy nem feltétlen a számháború a lényeg. Hiába van 700 ezer app, ha abból csak 100 ezer az, ami érdemben használható és elfogadható minőségű. Ellenben a "nagy számok törvénye alapján" egy 700 ezres választékban több lesz a jó appok száma, mint egy 300 ezres választékban. Én hiába próbáltam a Nokiára számomra használható, elfogadható minőségű appot találni, nem sok ilyenre leltem, ellenben Androidra jócskán találtam ilyet.

Összegezve, totál felesleges ez a sárdobálás, minden rendszernek megvan a célcsoportja, akik azzal lesznek a legjobban megelégedve. Ha valaki nem azt a rendszert szereti, amit mi, attól nem lesz hülye, csak más az igénye, más a fontos neki, ezt tartsuk tiszteletben és ne legyünk már állatok.

ON: Nem ismerik a WP8-at az emberek? Ez nem is csoda, hiszen az "átlag felhasználók" jelentős részének fogalma sincs, hogy mik ezek a szavak, hogy "Android" "iOS", "Windows Phone" "Symbian" "Bada" ...stb. Sok ismerősöm ezekről max hallott, de nem is tudja mi fán terem. Mégis honnan kellene ismerniük a WP8-at és honnan kellene tudniuk, hogy melyik gyártó készít rá telefont, ha nem is érdekelte őket a rendszer?