• mousee
    #37
    Ez egy backup dolog vész esetére, régi XP-k, régi office-ok, eddig is megvoltak, soha az életbe nem lesznek upgrade-elve. Elég sok dokumentum megfordult azóta az irodában, és elenyésző kisebbségben voltak a problémásak (2 év alatt 2 doksi az lóf@sz, főleg úgy, hogy később kiderült, kérhettük volna ODF-ben is).
    Az átállásnak az volt az értelme, hogy így fele annyi nyűgöm van a rendszerekkel, nem kell amiatt aggódnom hogy valaki letölti a pina.exe-t, és gajra vágja vele a gépet, esetleg egy otthonról hozott pendrive sem okoz galibát (kis cég, nincs szigorú multiszerű policy). Azzal sincs gondom, hogy a gépek idővel lelassulnak (xp hajlamos volt erre), gyorsabban kapcsolnak ki-be, könnyű frissíteni az összes programot egyszerre.
    Amikor felmerült a főnökség témái között, hogy hamarosan lejár az XP támogatás, akkor filóztak rajta, hogy jöhetnek a win7-ek, és office 2010-ek, ekkor dobtam fel a linuxosdi lehetőségét. Először csak egy szervert raktam be, és 2-3 desktopot. Utána pedig szépen sorban jött a többi is, mert pozitív volt a visszajelzés (gyorsabb, jobban néz ki, segítőkész az informatikus srác :P). Najó, azért dobtam rá nekik egy belső jabber szervert is, amivel pidginnel tudnak telephelyek között is beszélgetni, ez is sokat dobott szerintem a dolgon, na meg hogy kaptam pasziánszot meg sudokut :)

    Félreértés ne essék, semmi gond nem lett volna a win7+office2010 kombóval sem, de így megtakarítottam egy adag pénzt, és az összes program legális, nincs gond ha befigyel valami ellenőrzés (eddig se lett volna, így már tuti). Természetesen ezt nem lehet mindenhol megcsinálni, itt az volt a mázli, hogy a belső fejlesztésű szutykok mind böngészőből elérhetők, szóval semmi nem köt a jó öreg ablakos oprendszerhez.