• kisokka
    Én csak egybe kötnék bele(teljesen jószándékkal): "de Kínában úgy tudom ezzel nincs baj, durván emelkedik az átlagbér, éves szinten 7-8 százalékkal nő a gazdaság"
    Az átlegbér lehet, hogy emelkedik, de ott akkora városok vannak(pl. Sanghaj, Peking...stb), hogy ezek viszik fel az átlagot. Szó sincs róla, nem vagyok Kína-elemző, de azért azt elég tisztán lehet látni, hogy itt a nagyvárosokról van szó. A kisebb városok/falvak meg éhen pusztulnak(lásd az Olimpia miatt is, találhat rá bárki példát). Abból viszont rengeteg van.
    Nekem azt senki ne akarja bemagyarázni, hogy Kínában marhajól él mindenki, mert az csak mese habbal. Egy komcsi országról beszélünk, aki sokkal jobban uralkodik a világ felett, mint bármelyik komcsi ezelőtt és ne felejtsük el azt se, hogy a befolyt összegekből nem a szegényeket támogatják.
    Nézzük csak ezt a függőséget. Ezt a jelenséget Kínából a legtöbbször hallani(durván legtöbbször), a legutóbbinál egy halálesetről is olvastam, ahol kiment a srác a mosdóba és meghalt. Ez se lehet véletlen.
    Ez pontosan ezért van, mert ezek a kávézók olcsók, de mégsem teszik tönkre az embert anyagilag. Ha nincs munkája, inkább ott dekkol, mint egy lakásban, amit ki sem tud fizetni, mivel nincs munkája(biztos van ott is valami szocirendszer, amiből kap erre pénzt).
    Kérdem én, hol van itt az, amit említesz, hogy nincs baj?