• karesz6
    1: A pc nem hal meg. tehetsz bármit mindig kelleni fog a marha nagy doboz a lehetőséggel hogy beledugd a 220 ba.
    2:Az egész át fog alakulni sok sok hálózattá, ahol a kezedbe lévő eszközök lesznek a kliensek és a mai pc lesz a szerver (talán a monitor csak azért lesz ha a geek ek el akarják kezdeni bütykölni mint ma a telókat). Ezek meg bele fognak folyni a mai internetbe. (nem http hanem ip)
    3: Az android közeledni fog az ios hez. Mind a kettő végtelenül primitív és egyszerű lesz, viszont míg az i-os zárt rendszer és drága addig az androidot bármikor letöltheti a googli honlapjáról ingyért ás úgy nyírja nyúzza bütyköli ahogy csak akarja addig az ios el ezt nem feltétlen teheti meg. (gondoljatok azokra akik nem kezdenek el ténylegesen kódolni de minden szutyokhoz hozzányúlnak a gépen amihez csak hozzáférnek. Felhúzzák a procit bántják a ram órajelét stb.

Ahogy én elképzelem a jövőt: Elterjednek a táblák és kb eltüntetik a pc-ket mivel a userek nem 99 de 90% a egységsugarú és nemhogy az android belső működése de még az sd kártya mérete sem érdekli amíg be nem telik. A pc mint nagy doboz tele cuccal megmarad de inkább egy szerver lesz amihez inkább azok fognak nyúlkáni akik komoly gamerek és kell az atomerőmű az asztalra vagy geek ek akik elkezdik bütykölni a home szervert.

4: És itt jön miért fogja az android végül kipucolni az ios-t: Rövid és közép távon lehet jobban jön ki az apple de hosszú távon még a nyamvadt konnektor is androidot fog futtatni míg az ios konnektort nem sokan tudják majd megengedni maguknak.

5: Hányan próbáltatok ténylegesen valami kódot írni androidra? Elképesztően nagyon könnyű. Megérted a (java) alapokat és onnantól nagyon gyorsan tudsz haladni és tele van segítséggel. És ez veti fel a hatalmas biztonsági problémákat is. Elképesztően könnyű csinálni egy fényképet, megtudni hol vagy, kik hívnak (ki nem adott a facebook app nak hozzáférést a telefonkönyvhöz?) milyen web oldalakat nézel, mik a sűrűbben látogatott helyeid, Egyáltalán hogy mikor vagy mozgásba. Milyen wifi hálók vannak a környékeden ad abszurdum mekkora a mágneses mező körülötted vagy mekkora gyorsulásnak van kitéve a telefon. Ezeknek az adatoknak a 90% a szemét de bármelyiket képes felvenni akár pár sor kóddal amit egy hobbista is megír és képes abban a másodpercben elküldeni ahogy internetkapcsolathoz jut ( ha a user a telepítéskor egyszer az ok ra kattint).

Én próbálgattam programokat írni mégpedig egyenesen egy android tabletre (egy asus transformerrel ami alapból billentyűzettel jön... az alattam szólóknak). Ebből származik néhány érdekes tapasztalat... én tényleg nem vagyok facebook ellenes... naponta használom minden eszközömön telepítve van stb. De próbáljatok meg felrakni egy androidos telóra (facebook appal) egy logcat nézőt. Ez egy olyan cucc ahova a programok kiírnak mindenféle dolgokat hogy épp mit csinálnak mi a bajuk stb. Nekem szó szerint le kellett kapcsolnom a tableten a fb appot mert különben annyiszor éledt fel a facebook hogy a saját kreálmányom logjait alig bírtam kikeresni. De még lekapcsoltan is(!!!!!!!!!) idegesítően sokszor jelent meg... Az egyetlen mód ha lekapcsoltam a netet... Akkor csendben maradt a fb app is. De amint visszaraktam annyi üzenetet rakott ki azonnal hogy az én programomét még a képről is letörölte.

Tudom kicsit kiakadtam dez ez annó eléggé meglepett hogy ezek a cégek tényleg ennyire nyíltan és durván csinálnak bizonyos dolgokat. Minden nagy cég programjainál láthatod ezeket de a facebook elképesztően kirívó.