• thesalamon
    #40
    " 2012.12.12. 9:49 A Szohae kilövőállomásról fellőtték az Unha-3 hordozórakétát a Kvangmjongszong-3 műholddal. A jelentések szerint, a rakéta a japán Okinava tartomány felett haladt el. A rakéta első fokozata a Sárga-tengerbe esett."

    "Egy dél-koreai hadihajó a felbocsátás után kevesebb mint két órával talált rá a tengerben egy henger alakú tárgyra, amely feltehetően az első fokozat üzemanyagtartályának egyik darabja.

    A tengerfenékre merülő, 7,6 méter hosszú, 2,4 méter átmérőjű berendezést egy mélytengeri berendezéssel, nyolc óra alatt sikerült kiemelni a tengerből.

    A rakétaroncsot körülbelül 160 kilométerre nyugatra találták meg a dél-koreai Kunszan kikötőtől, a rakéta röppályájának mentén.

    A roncsdarabot szakértők fogják megvizsgálni, és a védelmi tárca abban reménykedik, hogy hasznos információkkal fognak szolgálni az észak-koreai rakétatechnológiáról."

    "Dél-koreai katonai szakértők vasárnapi bejelentése szerint a közelmúltbeli sikeres észak-koreai rakétaindítás azt jelzi, hogy Phenjan immár rendelkezik olyan technológiával, amelynek révén több mint tízezer kilométeres távolságba, vagyis akár az Egyesült Államokig is el tud juttatni rakétákat.

    A szöuli szakemberek azt követően nyilatkoztak a témában, hogy megvizsgálták a december 12-én kilőtt északi rakéta tengerbe esett maradványait. “Elemzéseink és szimulációs eljárásunk alapján úgy ítéljük meg, hogy a rakéta képes több mint 10 ezer kilométert repülni, 500-600 kilogrammnyi terheléssel”

    http://hungarian.ruvr.ru/2012_12_12/Eszak-Korea-fellotte-az-Unha-3-raketat/

    http://www.dehir.hu/vilag/kihalasztak-a-tengerbol-az-eszak-koreai-raketa-egyik-darabjat/2012/12/14/

    http://www.dehir.hu/vilag/az-usa-t-is-elerhetik-az-eszak-koreai-raketak/2012/12/23/


    http://m.mno.hu/kulfold/eszak-korea-muholdjat-bamulja-a-vilag-1124502