• wiIlcox
    Én azzal a 33k6-os modememmel interneteztem kb. másfél évig, amivel korábban a BBS szerverem ment. Aztán kábelnetes modemmel 128kb, majd 256kb, 512kb, és 1Mb. Ez utóbbi - mivel az még korlátlan volt a szerződés szerint - tartott pár évig, majd előbb 4Mb, majd 8Mb. Amikor a 8Mb-esnek lejárt a hűsége, akkor kezdtek szórakozni a kábelnettel, így inkább átmentem ADSL-re 15Mb-re. Amikor elköltöztünk onnan, ahol addig laktunk, az új helyen már nem tudtak 15Mb-et ADSL-en biztosítani, csak kábelen. Pedig jó volt az ADSL, mert ott azonnal tudtam IP-t váltani. Amikor "modernizálták" a hálózatot, akkor már lehetett nagyobb sebességet is kérni, így lett előbb 25, majd a jelenlegi 50Mb. Elvileg mehetne a 120Mb is, de csak elvileg, gyakorlatban jó, ha 80 összejön, mondták az illetékesek. Az 50 viszont megvan stabilan, így egyelőre ennyi van, de ez is majdnem 1500-szor gyorsabb annál, amivel annak idején elkezdtem internetezni.

A mobilinternet sebessége nagyon változó, attól függ, hogy éppen milyen messze van az ember a cellától, meg hogy éppen ott hányan használják. Mobilinternetet otthonra tényleg csak olyan akarjon, akinek semmilyen más lehetősége nincs, mert egyrészt drága, másrészt erősen korlátos.