• sanyicks
    #41
    A kompatibilitás vitt mindent, hidd el. Akármilyen hulladék is egy rendszer, ha fut rajta minden eddigi program az nagy húzóerő.

    "UNIX/Linux: inkonzisztens parancs paramléterezés, logikátlan rövidítések. Olyan mint a kínai írás: minden művelethez új hieroglypha sort kell bevágni."

    Nem látom ez winen miben különbözne.

    "Lassú és használhatatlan grafikus felület."
    winben meg gyors volt, de instabil, és még ma is az. Egy régi játék(persze már rég 32bites) olyan szépen be tudja feketíteni a win7 gui-ját, és valahogy még a júzer I/O-t is blokkolni (egér, billentyűzet) hogy csak a gépházon lévő gombokra reagál, úgy hogy a rendszer egyébként nem fagyott le, mert a vinyó és ethernet ledekből látszik hogy megy. Xp-ben pedig spontán is tudott még cifrábbakat, kedvencem a sokszorozódó majd egész képet kitöltő ablakok, és beragadt felületrészek voltak, meg persze az "explorer.exe hibát okozott ezért leáll" :)

    "Gyenge multi-user és biztonsági képességet." ez nem igazán számított, a vindóz/dos otthon terjedt el egy felhasználós környezetben, már sok éve monopol volt (ugye a kezdetektől az volt), amikor elkezdett az otthoni megszokások miatt vállalati szinten terjedni.

    A hardver támogatás pedig megint csak az elterjedtségtől függött, és ugye az m$ cuccai verseny nélkül alapból a legelterjedtebbek voltak a kizárólagosságnak köszönhetően.