• kvp
    #39
    "Ez utobbin ugyan már jelentősen javítottak, de a fő bajt okozó design alapon elszúrt grafikus stacken csak foltozgatnak."

    Ez nem igaz, van ket uj fejlesztes. Az egyik a google fele android gui, a masik canonical ubuntu fele desktop es most mar mobil gui-ja. Mindketto ujrairas, tehat probaltak nem atvenni semmilyen korabbi hibat.

    "UNIX/Linux: inkonzisztens parancs paramléterezés, logikátlan rövidítések."

    Ez tortenelmi hagyomany. A linux ugyanis kompatibilis az elso unix-okkal is. Ezt meg a microsoft sem merte bevallalni, nem is mennek a windows 3.1-es programok az uj windows 8 alatt. Lassan a regi windows-os programokat mar csak linux alatt lehet majd futtatni, mert a wine-bol valamiert nem szedtek ki a regi programok tamogatasat.

    "Akár az FSF is vehetné a fáradságot hogy leüljön tárgyalni az összes gyártóval hogy az általuk kiadott tanúsítványt elfogadja a rendszerük."

    Megtettek. A valasz az volt, hogy a microsoft csak akkor adja meg a matricat ha nem fogadjak el mas tanusitvanyat csak az oveket. (ugyanis ha lenne egy publikus, akkor az osszes rootkit a linux nyilt tanusitvanyaval boot-olna) Nem veletlen, hogy tobbnyire a google android-os rendszerekben is van tanusitvany es az veletlenul sem a microsoft-e. Tehat meg lehetne oldani a problemat, csak a microsoftnak nem erdeke a felajanlott megoldasok egyikenek tamogatasa sem.