• wraithLord
    #3
    Osztanám a véleményedet, ha az a lassabb nem olyannyira drasztikusan lassabbat jelentene, hogy hiába veszel baromi gyors gépet, a HDD úgy visszafogja, hogy a rendszerteljesítmény kb. egy 5 éves gép szintjén marad (tudom, mert van 5 éves gépem is: AMD Athlon64 x2 5000+ Black Edition (Brisbane), 4 GB DDR2 RAM, Geforce 9800 GT, ... az alaplap mindegy). Ahogy tomcsa4 mondja.

    Igaz, nekem elég lenne a 250 GB hely, ha nem játszanék, és a játékok nem foglalnának átlagosan 8-10 GB-ot. Valahogy nincs kedvem állandóan letöltögetni Steamről/Originról őket, amikor játszani akarok velük - így a vinyón tárolom mindegyiket, amelyiket egyszer már elkezdtem (kiírni nem fogom, mert rühellem az optikai adathordozókat, és nem is fogok 800 lemezre kiirogatni mindent, aztán ameddigre a végére értem, már nem olvasható a fele...)

    Úgy oldottam meg, ahogy szerintem a legtöbben asztali gép esetén. Egy kisebb SSD a rendszernek+programoknak, a többi cuccot+játékokat pedig HDD-re raktam. Nem a legolcsóbb kategóriájúra, hanem ami még nem olyan drága, de már nem olyan tetűlassú, mint az alapmodellek.

    Amúgy ott vannak az SSHD-k, ami SSD és HDD hibrid, majdnem olyan gyors, mint egy SSD, annyi adat fér rá, mint egy HDD-re, és - állítólag, én nem tudom - nem sokkal drágább, mint egy sima HDD. Persze itt gondolom a komolyabb HDD-kre kell gondolni, nem a 10-15k forintos vackokra.
    És van a RAMDrive/RAMDisk lehetőség is, az sem rossz.