• Archenemy
    #127
    Nézd, persze ha megszólítasz, akkor már csak udvariasságból is válaszolnom kell :)

    "Létezik olyan bűnelkövetés, ami csak vallásosokra jellemző"

    Kétségkívül. Aztán van olyan is, ami pl. csak autósokra jellemző, a gázolás jellemzően ilyen. És? Mit sikerült ebből leszűrnöd? Hogy ötven év alatt az egész világon az összes elborult szekta összesen annyit gyilkolt, mint ahány papot, apácát meg szerzetest vertek agyon a Szovjetúnióban egy átlagos évben?

    Igen, lehet meggyőződésből ölni. Igen, a meggyőződés lehet vallásos is. Meg, mint a szovjet példa mutatja, vallásellenes is. Sőt, egy csomó más meggyőződés is létezik a világon! Mik vannak!

    Te is valami olyan tévképzetben lehetsz, hogy én propagálom a vallásokat, vagy nem is tudom. Nem. Én higgadtan próbálom vizsgálni a vallások evolúciós szerepét, mivel nem hiteles számomra az itt jellemzően előforduló "dehá' azok mind HÜJÉK!!!" vélemény. Igen, a vallások hátrányait sokan, sokszor és részletesen kivesézték már, Neked is sikerült, gratulálok, ügyi vagy.

    De ha meg merem említeni, hogy ez talán nem ilyen egyszerű, hogy "dehá ezek mind HÜJÉK!!!", valamint tanulmányokkal és érvekkel támasztom alá, hogy szerintem mi lehet a vallások szerepe a társadalomban, az egyén szempontjából, evolúciós értelemben, stb, akkor jön ez a sértődött vagdalkozás meg hullahalom méricskélés. A hitedbe gázoltam, vagy mi? :)

    Jó jó tudom, ne szóljak hozzád. Te pofázhatsz amit akarsz, én meg kussoljak, mit terjesztem itt az eretnek tanaimat :)