• Archenemy
    #115
    Ott van a statisztika, amit linkeltem, basszus :) Ország vallásossága, ország öngyilkossági rátája. Nagy átlagban a kevésbé vallásos országokban több az öngyilkos, de pl. a gazdasági fejlettséggel nincs összefüggés.

    Nézd, én tudtam olyan statisztikát mutatni, ami alátámasztja az én állításomat. Ha tudod, cáfold meg, ha nem tudod, fogadd el. Igen, valóban, MO-n például nem vezetik külön. Kanadában meg igen.
    http://www.nowpublic.com/health/religious-worshippers-less-likely-commit-suicide

    Nu, hát nem itt is ugyanaz jött ki? Vallásosabb -> kevésbé öngyilkos. De halál mindegy, nem hiszem, hogy ez oszt vagy szoroz, az egész példát arra hoztam, hogy nagyon sokan és nagyon gyakran kiteregették már, hogy micsoda hülyeség a vallás, de az, hogy "akkó' meg hogyhogy még mindig létezik, ráadásul ilyen sok emberben" valahogy sosem kerül megválaszolásra, vagy legfeljebb ilyen "hát mer azok hülyék" jellegű önigazolásos demagógia formájában.

    "A gyerekkori szomszédom is minden vasárnap elment a templomba, aztán mégis ivott és verte a feleségét és gyerekeit. Igaz ez csak egy ember, nem statisztika."

    Jahajj, ilyen személyes anekdotákkal ne hozakodjunk már elő egy vitában, mert már eddig is komolytalan volt, de így aztán pláne :)