• FoodLFG
    #59
    Igen, ha megdöglik a jutub, akkor nem fogja senki sem zsebből finanszírozni egy hasonló méretű videómegosztó működtetését.
    De ott van a torrent, nem állna meg az élet csak azért mert most az összes vidmegosztó megdöglött. De egyébként ez már eleve abszurd feltételezés, mert reklámokat máshogy is el lehet helyezni videókban pl, tehát nem fog itt megdögleni semmi, ha a vérpistikék letiltják az összes reklámot (amihez egyébként joguk van). De ha meg is döglik egy-két szolgáltatás az sem tragédia, hanem egyszerű átrendeződés, amit a felhasználók szokásainak a változása indukált. Aki ez ellen van, az csak a seggét félti, fél, hogy ki lesz rántva alóla a talaj. De kit érdekel?

    Ahogy a nagy központosított szolgáltatások bedőlnének (ami egyébként a cégeken kívül a kormányoknak sem érdeke), úgy erősödnének a decentralizált megoldások/szolgáltatások.


    http://jpopsuki.tv/
    http://vid48.com/

    Nem ezeken töltöm a napjaimat, de ott van kapásból két vidmegosztó oldal egy-két subkultúrára specializálódva. A jpopsuki egy trekker. Kb 2 éve kérte a tulaja, hogy dobjon össze neki a közösség egy kis pénzt új i7-es szerverre, azóta saját zsebből megy az egész. És mivel volt még kapacitás az új szerveren beindította rajta ezt a vidmegosztót is. vid48 szintén.
    Ugyanerre a koncepcióra épülnek fórumok... Most akarnak indítani egy minden eddiginél nagyobb oldalt, aminél pénz problémák fel sem merültek.
    És ez csak pár példa.

    Simán megszervezik magukat az internetes közösségek, nem kell ide senki sem millió dollárokkal megtámogatva (jutub tipikusan így alakította ki a monopol helyzetét...), hogy bábáskodjon felettük.
    Az meg főleg nem kell, hogy nagy beszariságból és azért mert féltik a profitjukat, most olyan kezdeményezéseket támadjanak, mint a mozziláé is, ami az átlagemberek érdekeit szolgálja.