• kvp
    A cikkhez annyit, hogy ha a sebesz kezeben torik el a szike, akkor ha rendeltetesszeruen hasznalta, akkor a szike gyartojat perli a korhaz. Ha meg nem, akkor az orvos a hibas, mert eltorte.

A magyar egeszsegugy egesz jol mukodik ahhoz kepest, hogy csodben van mar 20+ eve. Az atlagos orvosokkal semmi gond, a nagyobb baj az, hogy a nagy terheles miatt nincs eleg ido egy-egy betegre, ami miatt no a hibak szama. Ezek foleg eszre nem vett tevedesek vagy idohiany es/vagy penzhiany miatt kihagyott ellenorzesek. Tipikusan ilyenbe szoktak belehalni utanna a betegek.

Komoly bajt en igazabol eddig csak a honvednel lattam. Onnan ugyanis elkuldik a keruletileg odatartozo betegeket, meg a surgossegrol is, ha nem katona, tuzolto vagy rendor (igazovanyt kernek a hordagyon levo betegtol is). Az ismeroseim/rokonaim kozzul haltak mar meg amiatt, mert tovabbkuldtek oket. Nekem szerencsem volt, a mentosok mar sejtettek, hogy gond lesz, ezert megvartak, igy nem egy kesobb erkezo betegszallitoval hanem a mentovel vittek tovabb eszakpestrol a delpesti ugyeletes korhazba, igy vegul megusztam. (az ottani ugyeletes sebesz szerint szerencsem volt) Egyebkent szvsz a honveddel tortent meg az is, amikor par eve elutottek valakit a bejarat elott es nem segitettek neki, mert nem az o dolguk, viszont amire a mento kiert a vilag vegerol, addigra meghalt. Remelhetoleg itthon nem ez a jellemzo. Hasonloan elutasito stilust eddig csak angol korhazaknal lattam, ott meg a baleseti surgossegi ellatasnal is varolista van.

ps: Sebeszrobot: A cikkben szereplo meg egesz jo, egy konkurens gyarto megoldasa kozelebb jar a 10%-os hibaaranyhoz, bar ott jellemzoen nem halnak meg a betegek, csak az orvosnak kell befejeznie a mutetet, amit idealis esetben a beteg eszre sem vesz.