• torreadorz
    Ne haragudj de a hobbi kertészkedés meg a piacra termelés két teljesen különböző dolog. Elhiszem hogy neked nincs pénzed permetszerre, bár ez esetben miből tellet üvegházra (azért nem olyan olcsó a fólia meg a hozzá való csövek, főleg hogy a fóliát 3-4 évente cserélni kell), de aki valóban mezőgazdaságból él és több száz mázsa élelmiszert termel évente ott nagyon nem fogja ráhagyni hogy oh megjelent a penész a szőlőn sebaj hagy rohadjon le... A te esetedben lehet ráhagyod mert nafene majd megveszed azt a pár zsák krumplit stb a boltban, de aki ebből él...

Egy szegényebb régióban, ahol általában az idei évi termés bevételéből finanszirozzák a jövő évi vetést elég ha egyszer rohad le a termés és máris csődbe ment a vállalkozás. Nincs az az ember főleg egy szegény régióban aki megengedheti magának hogy éhen haljon a családja mert elvitte a termést valami betegség, hidd el nekem rá fogja ereszti a szükséges permetszert.

És ha már tapasztalat, az én családom mezőgazdasággal foglalkozott olyan szinten hogy az egész család ebből élt és értelemszerüen vidéken (észak alföld ami magyarországon sem az egyik leggazdagabb régió...), szóval hidd el láttam már egys mást.
    Szóval csak magamat tudom ismételni, ha valaki a piacra termel és mezőgazdaságból él meg, akkor olyan nincs hogy nem permetezik hanem hagyja elrohadni a termést, vagy ha mégis akkor nem sokáig lesz mezőgazdász mert rámegy a gatyája is.