Játékosok listája Offtopic
Hearthstone tematikájú merchandise cuccok
Hearthstone kártyacsomagokat akarok
TITANS kiegészítő - Megjelent!
-
icyshadow #32515 Csak azt tudom ismételni, amit én is, meg Renegade is leírt már.
Vagy kompetitív szellemben állsz a játékhoz és akkor nem pazarlod az energiát ilyen ostobaságokra, mint hogy ez és ez a pakli milyen agyatlan. Pláne, ha nem játszottál még vele, és még a végén kiderülne, hogy annyira se menne vele a játék, mint a saját pakliddal ment.(Ahogy a napokban egy kolléga már közölte, hogy a Totem Shaman használhatatlan pakli.)
Ebben a szemléletben a netdekkelés egy eszköz, hogy jobb legyél az ellenfeleidnél, kevesebb időbefektetéssel, tehát hatékonyabban. Ezek a paklik eleve azért léteznek, mert már valaki rengeteg órát belerakott, hogy kitalálja, hogy mi működik. Netdekkelni ettől függetlenül persze nem érdemes ész nélkül. Érteni kell, hogy miért vannak azok a lapok a pakliban, amik benne vannak és szükség esetén változtatni rajtuk.
Lévén, hogy még mindig az elején vagyunk a kiegészítőnek és azért is, mert rengeteg "kötelező" lap kiesett (shredder stb.), így bőven van rá esély, hogy magadtól építs paklit, ami még jó is. Viszont ez jellemzően a következő három kategóriába fog tartozni: 1, Jó azon a szinten, ameddig sikerült eljutni, viszont -(Én se bántásból írom, de ez az igazság)- rank 5 alatt senki nem tud játszani, pláne a hónap vége felé, így ez sokat nem jelent. 2, Egy már létező archetípus gyengébb variánsát sikerült megalkotni, ami pár lap cseréjével "netdekké" alakítható. 3, Valójában egyedi és működő pakli. Ez utóbbi kategória viszont még jó játékosoknak is igen ritkán sikerül. (Amikor ilyesmit írok, sokan képzelik, hogy én jó játékosnak tartom magam, vagy azt képzelem, hogy jól játszom. Nem gondolom így. Éppen ezért vicces olyasmit olvasni, ha más meg a tapasztalatom töredékével képzeli magát szakértőnek.)
A lényeg, hogy ha valóban van tehetséged hozzá, akkor a pakliépítésednek eredménye is lesz és hozod vele a szinteket is. Aztán majd fel fog tűnni, hogy más és más a meta összetétele, attól függően, hogy milyen behatások érték az adott időszakban, és hogy nem mindig csak aggro paklikból áll, sőt, lesz olyan, hogy hiányozni fognak.
A kompetitív játék egy másik fontos oldala, hogy a meta nem értünk van, hanem attól vagyunk jók, hogy mi alkalmazkodunk hozzá. Tehát, ha zoo/aggro sámán jön szembe, akkor olyan paklit építünk, vagy játszunk, ami azokat veri(Patron Warrior pl.) és szénnéfarmoljuk magunkat rajtuk.
Vagy lehet úgy is hozzáállni a játékhoz, hogy te funolni akarsz. Nekem személy szerint semmi bajom azzal, ha valaki csak saját paklival játszik. Nem befolyásolja az iránta, mint játékos iránt érzett tiszteletemet az sem, hogy ha ezt akár csak rank 20on teszi, mert ott olyan a meta összetétele, ami számára a maximális gyönyört okozza. Akkor szoktam csak felvonni a szemöldököm, ha ezzel a hozzáértéssel és mély tapasztalattal megmondja nekem, hogy szerinte milyen játéktudást igényel az, amivel ő nem játszik, de pláne nem azon a szinten.
Shep írta már többször, hogy lehetne valami olyan mód, ahol nincsenek aggro paklik és ezzel teljesen egyet tudok érteni. Viszont nincs ilyen játékmód, és a meglévő módokban pedig van aggro pakli, mert vagy goldot farmolnak vele vagy haladnak vele a ranglétrán. Ezek megváltoztathatatlan tények és ahogy Zozonak is kísérletet tettem elmagyarázni anno, nem a birkalétből fakadnak, hanem a józan gondolkodás következményei. Ha ez neked nem tetszik akkor javaslom, hogy keress más játékot(nem küldelek el sehova, csak tanács) a saját érdekedben és ne válj megkeseredett rinyagéppé vagy ostoba trollá, mint néhány szomorú sorsú elődöd, akik képtelenek abbahagyni a játékot, bár nem élvezik. Ugyanis az aggro minden TCG/CCG természetes része, azért van rá szükség, hogy ne lehessen akármilyen nagy manaköltségű lapokat behajigálni egy pakliba. Valamint a ranglétra alsóbb fokain, illetve a hónap elején és végén, mindig is jellemzőbb játékstílus lesz a ranglétra felépítéséből és jutalmazási rendszeréből fakadóan.