• kvp
    #6
    "Mivel az android ennyire vacak, sebezhető, mivel ennyire népszerű, addig mindig lesznek próbálkozások. Az Androidnak nem lesz sok hátra."

    Kb. mint amikor a windows 95 gyenge es instabil volt es majd jon helyette mas, nem windows alapu rendszer. Aztan jott meg kb. egy tucat windows, nagyjabol konkurencia nelkul.

    Az android egy fejlesztheto rendszer es fejlesztik is. Semmibe nem kerul a google-nek (har akarja) belerakni egy hozzaferes szurest a modernebb rendszerekbe. Sot igazabol a 4.x-esekben mar van ilyen, bar egyelore csak limitalt modon, sima es emelt jogu programokra osztva a rendszert. Ez finomithato tovabb, amig kialakul egy rendes hozzaferes szabalyozas, mint amilyen pl. ios alatt van. Csak eppen nem kozpontilag szabalyozva, hanem a felhasznalok altal modosithato modon. Amennyire egyekbent latom az open source valtozatban mar fel-felbukkan ez a tudas, pl. letilthatok a kert jogok, tehat fel is rakjuk a programot, meg le is tiltjuk, hogy a ra nem tartozo dolgokban kutakodjon. Ez egy egyszeru kozeputas megoldas az alapbol mindent tiltunk (apple) es az alapbol mindent engedunk (google) fele megoldas kozott.

    Egyebkent meg en szemely szerint az okosorakra es az okos tv-kre is android-ot raknek. Sokkal egyszerubb mint sajatot irni, tovabba tamogatott es mukodokepes megoldas.

    Az okos orakrol egyebkent meg a regi sony-ericsson-okhoz kaphato taviranyito karora jutott eszembe, amit a sony meg mindig arul. Ez a telefonhoz kapcsolodik bluetooth-on es nehany program funkcioit lehet vele iranyitani, meg kiirja az ertesiteseket es a fejlettebbek meg az idot is mutatjak. Viszont mar akkor (kb. 5 eve) sem lattam ertelmet, most sem. Egy teljesen telefonba integralt okostelefonnak meg az a baja mint a regi nokia ekszer oraknak, megpedig a kis kijelzo. Persze meg fejlodhet ez az otlet is...

    ps: A tizenrol meg mindig az jut eszembe, hogy varhatoan ennyien veszik meg itthon.