• Flora2
    Ez a "nekem nincs rejtegetnivalóm" egy nagyon elterjedt tévedés, sokan jönnek ezzel, amikor azt próbálják bizonygatni, hogy a privacy az egy olyan dolog, amit nem kell védeni (és ezzel le is értékelik egyébként).

Mondok egy figyelmeztető példát. Ma már sűrűn lehet olyat olvasni a hírekben, hogy a bíróságokon bizonyítékként használják fel vádlottak vagy alperesek ellen az egykori - akár évekkel ezelőtti - internetes posztjaikat, kommentjeiket. Büntetőperekben, polgári perekben egyaránt. Persze a bíró nem mindig veszi ezeket figyelembe, de tény, hogy a vád felhasználja ezeket. Most erre mondhatná bárki, hogy én úgyse fogok bíróság elé kerülni, de ezt sosem tudhatod, akár ártatlanul is odakerülhetsz! Az az ember, aki büntetőperben ma a bíróság előtt áll vádlottként, nem gondolta volna mondjuk 5 évvel ezelőtt, amikor kommentelt, hogy majd ott fog állni. És akkor még nem beszéltem pl. a válóperekről, amikor az ellenfél ügyvédje minden lehetőséget kihasznál, és azért aki házas, annak jó esélye van arra statisztikailag, hogy egyszer majd lesz egy válópere.

Szóval, ennyit arról, hogy "nekem nincs rejtegetnivalóm". Sajnos ezt nem mi döntjük el, hogy van-e rejtegetnivalónk, hanem az ügyész, meg az ügyvéd, meg a bíró.