• Macropus Rufus
    #21
    igazság szerint nem értemi miért írtad ezt nekem.
    "Nincs igazad. Vannak extremofil élőlények amik képesesek a jelenlegi marsi körülmények között élni. Továbbá,"
    miben nincs igazam?

    Extremofil: nem találtak egyetlen egy bolygón sem semmiféle életet. Extremofil-t sem.

    Hipotetikus életforma: ez jó kérdés. Elvileg a hipotetikus léynhez kidolgozhatok egy hipotetikus kimutatási módszert is. De a gond pont abban van amit leírtál: ha még meg is találnánk, honnan tudnánk, hogy az az és nem valami más? Hiszen olyannal van dolgunk amit elötte könnyen lehet még állmunkban sem láttunk.
    Egy hülye példa (és kérlek ne ezen rugózzál) egy energia lényt, hogyan lehetne kimutatni? Vagy egy olyan lényt aki csak kb. annyir amozgékony mint egy növény, gy.k. ember számára nem mozog. Vagy esetleg olyan gyorsan mozog, hogy nem is látjuk, csak ha megál? Szóval éppen ez a szép az egészben: enged el a fantáziádat és biztos vagyok benne, hogy nem fogsz tudni olyan hipotetikus lényt megalkotni aminél ne teremtett volna 1000x komolyabbat a természet :)
    Viszont azálltal, hogy földi típusú életet keresünk nem földi adotságokkal rendelkező bolygón eleve kudarcra van ítélve. Ez kb. olyan mindha víz alatt keresnék szárazföldi lényeket.
    Véleményem szerint nem lehet minden dolgot megmagyarázni földi dolgokkal (értem ez alatt az extremofil-t pl. Ui. az földi lény, a marsi extremofil lehet teljesen más és fel sem ismernénk.)