• Macropus Rufus
    #12
    földi életet keresünk egy olyan bolygón ami jelen formájában alkalmatlan arra, hogy ott földi élet legyen. Ismeretink szerint a Mars magja már évmilliókkal ezelött leállt ezért ha volt is ott bármiféle élett az az elmúlt x millió évben szépen megszünt létezni. Az erozió meg pár millió év alatt szépen hazavágja az esetlegesen létező épületeket.
    Az elmúlt x millió évben simán kialakúlhatott egy olyan létforma ami alkalmazkodott ahhoz a számunkra élhetetlen kürölményhez ami a Marson van. Cserébe viszon mi nem fogjuk megtalálni ui. mi földi típusú életet keresünk.
    Az, hogy a Mars milyen zord a zélet számára lejárt lemez, ui. a Föld sem kellemesebb. Gy.k. egy erősen oxidáló gázt lélegzünk be (oxidálódunk is rendesen), egy rohadt erős oldószert iszunk, sőt e kettő nélkül nem is tudunk létezni. A tudósok még csak meg sem próbálnak eljátszani a gondolattal, hogy mi van ha a Marson nem szén hanem szilicium alapú az élet.
    Véleményem szerint az idegen, nem földi fajok kutatása az emberi királtoltság miatt eleve kudarcra van ítélve. Korlátoltságot nem negatív értelmebe értem, de sajnos ez van.