• mrlujoak
    #1
    Nem értem ezeket a "túlélésért vergődéses" meg siránkozós híreket... (fontos megjegyeznem, nem a hír írójával, mind inkább a hírrel kapcsolatos a véleményem)

    Folyton folyvást olvasni, hogy a nyomtatott sajtó szenved, a nagy újságok döntésképtelenek...

    Kérem, fel kell ébredni!
    Ahogy egyes könyvkiadók is jól észrevették a digitális lehetőségeket - könyolvasók, és könyvek digitalizálása, úgy a nyomtatott sajtónak is a fő profilját úgy kellene alakítani, hogy az digitális formába kerüljön a fogyasztó elé.

    Igen is, legyen interneten keresztül elérhető a napi/heti/havilapja, megfelelő előfizetéssel, vagy igen is a meglévő előfizetést vezesse át a digitális felületre.

    Semmibe nem kerülne, ha a fogyasztó dönthetne, éves előfizetését "beváltja-e" digitális formára, így az előfizetett tartalmához a jövőben nem papíralapon kíván hozzájutni, hanem digitálisan, azt akár letöltve, lementve.

    Emellett az újságot (ha már egyszer megvette, vagy lementette) könyvolvasón is emészthető formába illene pofozni, hogy azt digitálisan, kényelmesen, energiatakarékosan is olvashassa a fogyasztó.

    Miután az átállás lezajlik, fel kell mérni, van-e igény a papíralapú újságok további nagy példányszámú gyártására, értékesítésére, vagy inkább kisebb, akár helyi nyomdákkal szerződve több, kisebb példányszámban jelennének meg a napi, vagy heti lapok, magazinok.

    Egyértelmű, hogy nem szabad csak úgy beszüntetni a nyomtatott sajtót, mert sokan szeretik kézbevenni a lapot, de itt nyivákolni, hogy így nem megy, meg úgy szenved a nyomtatott sajtó, ez már szánalom.

    TESSÉK kérem nyitni a digitalizált sajtó irányába!