• levente68
    #49
    Érdekes, hogy a legjobb szándékot magamra erőltetve sem tudok mást mondani, mint hogy ismét hülye vagy és hülyeséget beszélsz.

    Persze, az is hülye, aki tőled mást vár.

    A lényeg: messze nem nekem válaszolt és a nagy kamuzás, amit a szeretett céged a hozzád hasonló mosott és moslék agyúnak 'reinvented' címszó alatt ad be, az nem azt jelenti. Kezdjük ott, hogy az első 'reinvented'-nek a seggeteken át feltolt dolog az a telefon újrafeltalálása volt...

    Mi meg - akik már akkor jóval komolyabb kütyüket használtunk az első szerencsétlen fostenger szifonnál - csak néztünk, kik mit meg nem képesek zabálni egy hype során...


    Szóval, maradjunk annyiban, amit írtam és amire NEM válaszolt senki, idézem a gyengébbek kedvéért:

    "Amúgy, részemről nem igaz, hogy "az Apple azért lett fikázva, mert csak eladhatóvá tette a tapogatós telefont, holott már létezett előtte is", hanem mert megpróbálta azokat saját érdemként elkönyveltetni a világgal hazugságokkal és megtévesztéssel, az én gyomromat az forgatta, nem az, hogy valóban jó dolgokat csináltak.

    ...

    Motorola a legjobb példa, amit ismerek, számos dolgot kitaláltak anno, amit aztán más, leginkább Nokia aratott le és sokan hitték, hogy Nokia találmány az.

    Az óriási különbség ott van, hogy Nokia nem hazudta és még csak nem is sugallta azokat sajátjának.

    Ilyen amúgy a színes kijelző esete is, sokan vannak, akiket, ha megkérdeznél, Nokia-ra tippelnének, no meg a kamera esetén is.

    De soha nem hazudták, hogy ők 'reinvented', érthető a bajom?"


    Ideje lenne... de nyugi, én nem reménykedem már régen a benned még felfedezhető értelemről, ami ennek alapfeltétele.


    Tehát, a lényeg, hogy a Nokia is rengeteg dolgot szépen ’átvett’ hasonlóan mindenkihez, csak legalább nem hazudoztak és ködösítettek, ahogyan Apple teszi/tette sokszor. Abban mindenképpen hasonlítanak, hogy az elért vezető helyüket bizony mások megoldásainak másolásának köszönhetik, így nem csodálkozhatunk a cikk tartalmán, bár hogy bármelyikük miért nézi ugyanazt, amit ők is megléptek ezerszer, olyan kritikusan, azt sose tudjuk meg, hehe
    Amit viszont látnak, hogy a fejükre nő az a ’kis senki’ cég, akit annyira lenéznek…

    A jó és trendi dolgok átvétele valóban igaz a Samsung-ra is, bár a két cég nagyban különbözik, hiszen míg az egyik jól megvolt és ma is meglenne a másik nélkül, addig Apple mindig is mások megoldásaira és gyártókapacitására szorult 100%-ban. Tudjuk, persze, megvásárolhatná, bla-bla, nem olyan egyszerű az, nézd meg, mennyire nem tud még ma sem a Samutól elszakadni és néhány dologban, amit már nem velük gyártat, be is szopja… Pedig óriási pénzeket költött erre, amik még tulajdont nem is hoztak, csak kis injekciók…

    Ami ugye kiverte a biztit Apple-nél, pontosabban Jobs pucunál, az a Samsung sikeressége volt a Jobs szerint csakis őket illető dolgok felhasználásával. Az is csak akkor, mikor igen megkésve felébredt a nagy hatalmi mámorból… Onnantól aztán mindenki tolvaj lett szerinte. Csak hát, ki is ő? Hát a főtolvaj, aki ezt büszkén híresztelte is anno. Márpedig, még ha lopásokról beszélnénk is: tolvajtól lopni nem szégyen! Sajnálom… :o)
    El is ülnek szépen ezek a dumák, ma már legalább nem kell azt olvasni egy napon, hogy az Android milyen ultrafos és mennyire szarabb az iOS-nél és hogy az Apple-től lopták, háhá…

    Nézzük úgy, hogy Apple összeszedegetett jó dolgokat, kicsit valóban tupírozta is némelyiket és tényleg megmozgatta a PDA-k posványát. (Ne feledjük, hogy a mai napig nem sikerült az összes korai hibát kijavítani, minden hiányt megoldani a nagy 'reinvented' telefonban! Tudjuk, persze, hogy ezek nem is hibák, meg nem is kellenek, de most a bibliátok kántálását kihagyjuk…)
    Az általuk kiötlött dolgok alkatrészein mindenféle gyártó logo-ját megtalálhatjuk, sokáig legfőképpen Samsung-ét, míg Samu cuccban hiába keresel nagy mennyiségben idegen logo-t.
    Samu notiban pl. semmilyen idegen alkatrész nincs, ők az egyetlen cég a világon, akik maguk képesek azt legyártani teljesen.
    Tiszta röhej látni egy közönséges DVD meghajtón az LG és az Alma logo-t egy külön ezért gyártott matricán (nem külön gyártott meghajtón…)…, nem beszélve arról a hozzáállásról, ahogyan szerelhetetlenné próbálják tenni a szarjaikat, de csak idióta megoldások tömkelegét láthatjuk pár jó megoldással fűszerezve.


    Samu meg dobja ki a jobbnál jobb eredményeket elérő telefonokat, míg Apple már nem diktál, csak kapkodja a fejét és sok kamu híren kívül semmi nem mutatja, hogy az egyébként jó ökoszisztémájuk képes lenne a mai tempót felvenni, holott az indítása az új generációs postWinMo PDA-knak valóban nekik köszönhető.