Minden a Nook Simple Touch e-book olvasóról
  • #1
    Sziasztok!

    Nos először is, a topik azért nyílt, hogy a fent említett e-book olvasóval kapcsolatos tapasztalatokat és tippeket megosszuk. Az oprendszer, ami fut alatta, elvileg már kapott frissítéseket is, stb, ezzel kapcsolatban várok majd tapasztalatokat. Másrészt várok (és biztos más is) szívesen linkeket olyan oldalakra, ahol hasznos könyv fent van az általa támogatott formátumokban. Én magam munka miatt vettem, hihetetlen mennyiségű új dolgot kell mostanában tanulnom és a gép előtt ramaty dolog olvasni könyveket, ezért gondoltam veszek egy ilyet és rátöltöm az olvasnivalót. Nem bántam meg, tényleg kényelmesebb és a szemnek is jobb megoldás.

    Az olvasóról egy kicsit: én a napokban kaptam meg a kezembe ezt a kis gépet, USAból rendeltem (ha valakinek megtetszik, pm-ben elküldhetem a konkrét eladó elérhetőségét, ebay, teljesen ok volt a vásárlás és legjobb ár-érték arányban adta, amiben értem a gép árát + a szállítás díját). Teljesen elégedett vagyok vele, hihetetlen szép a kijelző, a dobozolás igényes, az olvasó kialakítása kényelmes, jó a fogása. Nem valami sok formátumot támogat (könyv formátumokból konkrétan epub és pdf), de pár konvertálással ez nem jelent gondot. Ezen kívül elvileg Android alapú a bele, szóval lehetséges, hogy a neten is találni hozzá pár hacket. Mondjuk én nem kockáztatnám meg.

    Amit még érdemes tudni róla és amiatt nagyon megtetszett az az, hogy touch-screenes, így nem a kis szar 4 irányú gombokkal kell bénázni, ha beírok valamit, vagy a GUIn navigálok ide-oda. A gyártójának (Barnes & Noble) a rendszere pedig milliónyi könyvet tartalmaz fent. Egyébként pont ezért is tetszett meg elsőre. A Media Marktban 35-ért hozzád dobják, de ha nem akarsz magaddal kiszúrni, akkor az ebayen kell inkább nézelődni. Én kb annyiért vettem, mint a B&N oldala hirdeti + ráment kb 20 dollár szállítás, így 21 ezer forintból meg lett a kicsike. A szállításnál 45 dollárt írtak rá a csomagra, szóval még áfa meg vám se ment rá és itt volt 2 héten belül annak ellenére, hogy USPS + Magyar Posta volt a kivitelező.

    A hivatalos oldal leírása a termékről