• Myers
    Nem vagyok hadi szakértő de:

Nem tudom mennyire tennék az oroszok a tűzbe a kezüket Kínáért, de szerintem semennyire. Meg merem kockáztatni, hogy az USA-val jobb viszonyban vannak (a mindenféle rakétapajzsos viták ellenére), mint a kínaiakkal. A kínaiak ugyanúgy meglopják, becsapják, hekkelik az ruszkikat, mint bárki mást. Vettek 1 darab vadászgépet, aztán lemásolták. Kilóra megvették az űrrakétákat, amit nem adtak, anak a terveit kémekkel ellopatták. Ráadásul a kínai fegyvereladások az orosz eladások kárára mennek. Volt nemrég egy cikk a ruszki kínai határon élő oroszokról. Hát semennyire nincsenek oda értük, mert a kínaiak palira veszik őket (persze orosz korrupciós segítséggel).

Másik: szövetségesek. Az USA meglepően jól keveri a kártyát Kína körül: Japán (a szigetek miatt), Dél-Korea (észak miatt), filippínók (szintén a szigetek miatt), Vietnám!!! (hirtelen nagy haverok lettek, mert Kínának és Vietnamnak területi vitái vannak), India (őket is hekkelik), Ausztrália és talán a malájok? A dél-kínai tenger környékén mindenkit nyomaszt az egyre nagyobb kínai fölény. Akire Kína igazából számíthat, azok a pakik. Ez is érdekes, mert határon belül a muzulmán újgurokat legszívesebben kinyírnák.

A hitelbedöntés igaz, de akkor másnap útnak se indítsák az áruval megrakott hajókat, mert nem lesz aki fizet érte.
    A nagy hadseregeket meg el kell látni eszközzel, és kajával is. Ha üres a katona gyomra, akkor azért csökken a harci szellem.

A kérdés, hogy a jövőben Kína szomszédai az egyre elszegényedő USA-t mennyire érzik majd biztosítéknak? India valószínűleg megáll a saját lábán is, mert ők is nőnek, a többi nem biztos.