• paraszgyerek
    Nekem felemás a véleményem;a hiba szerintem ott van hogy nem azt csinálják a legnagyobb erővel amiben jók, és azt is rossz ( hosszú távon életképtelen ) konstrukcióban adják el; emellett muszáj eltűrniük a sok kalóz windows másolatot mert ha elkezdenék őket "kiütni" akkor azzal hasonlóan öngólt rúgnának.

Azért mert a piacon mostanában az a trend hogy mindenki kezébe színes nyomogatható kijelzőket adjunk, az nem jelenti azt hogy ne lenne igény "hagyományos" desktopokra - ha ebben megmaradnának, és váltani tudnának a "kevés forint helyett sűrű fillér" koncepcióra, szerintem simán felpörögne a forgalmuk.

A Windows termékmodellt pedig a 2-3 évente mindent lesöprünk-új dobozos terméket eladunk - helyett pedig személyes megújítható licenszelésre lenne célszerű átváltani, mert már közel sem változik annyi a win-eken hogy folyton újra kelljen őket telepíteni. Még az sem lenne ördögtől való elképzelés, hogy személyes használatra ingyenessé tennék, céges használatra pedig lenne céges licesnz és ezzel egyidőben szigorítanák az ellenőrzést.