• jocco
    #1
    Az emberek többségégnek semmi szüksége a nagyobb szenzoros kompaktok kategóriára, olyan áron meg ahogy árulják pláne. Aki meg komolyabban akar foglakozni fotózással inkább dslr felé kacsingat, max másodgépnek vesz ilyet, de ahoz is még drágák szerintem.
    Semmi baj nem lenne a kompakt mérettel meg érzékelőkkel ha nem kismillió pixelt akarnának belegyömöszölni a pirinyó szenzotokba. Beltérben vaku nálkül némelyik 6-8mpixeles mobil jobb képet csinál mint 50-80eres 16mpix-es "kompakt" az agyon mosott zajos képével.
    Számomra felfoghatatlan, hogy némelyik még prémiumnak is mondott kompakt milyen használhatatlan képet készit beltérben. Nem próbálják ki ezeket vagy mi??? Vagy minden teszter az év minden napjában floridában sütetti a hasát s ott lövik a teszképeket a napsütésben???
    Tessék optimalizálni a jel/zaj arány az érzékélő mértéhez képest (16mpix-en még némelyik APS-C is elvérzik 1000-es iso felett nem hogy egy kompakt a 4-5e-res izoóival) meg egy rendes vakuval s a "kompakt" kategóriával se lenne semmi gond... jah h akkor még ennyien se vennék a méregdrága "minőségi" kompaktokat??? Na talán ebben van mindennek a miértje...