• Szefmester
    #41
    Kedésnek: Becsapódás szimulátor

    "LEhet buta vagyok, de akkor valamit ők is rossúzl csinálnak, ha egy olyan kavicsot nem vettek észre ami az elmúlt 21 évben 3x ment el mellettünk.
    + a ma hajnalit sem vették észre."

    A ma hajnali egy elég kis méretű objektum volt, és nem mellesleg nem volt veszélyes. Oké biztos fájna a nagylábujjam ha ráesne, de nem fájna ha 15km távolságra esne le.Míg a ma este elszálguldót már észrevenném onnan.

    "Ez most 50m-es volt. De lehetett volna 500m-es is, azt sem vették volna észre.
    Votl ennél nagyobb is 1989-es rekordok könyvében pár órával azután vették észre a 10km-es(!) kavicsot, hogy elment a Föld mellett nem egészen 109ezer kilóméterre. Na ha az találja telibe a Földet akkor itt mindenkinek reszeltek."

    Értem.. szóval neked egy kutya ha a kenyér a boltban 50Ft és ha 500Ft... értem. 1989-ben pedig még nem voltak meg azok a műszerek és kutató hálózat mint most. Sőt sokan úgymond lesz@rták hogy mi van odakint. Már elmúlt a holdraszállás varázsa, és nem igazán volt felfedezve semmi olyan ami motiválta volna a kutatókat hogy újabbakat keressenek.

    A távoli exobolygók, szupernovák, fekete lyukak és egyebek pedig nem azért hasznosak mert olcsóbb lesz tőle a kenyér. Hanem mert az Élet kialakulásának mikéntjében tudnak segíteni, és a későbbiekben akár a "gyarmatosításra" tudnak felkészíteni. Persze ez még minimum 2-300 év. Ha élni fogunk akkor még mint emberiség.

    Az ilyen méretű meteorok pedig elég gyakoriak. A méretük miatt pedig elég nehéz beazonosítani őket. De a legtöbb csak akkor tudna komoly problémákat okozni ha egy kemény vasmeteor lenne és városra zuhanna... máskülönben csak pukkan egy nagyot meg betör a lökéshullám pár ablakot és kész.

    A ma hajnali meg csak utólagos pánik volt... láttam egy videót egy térfigyelő kamera szemszögéből.. a villamosmegállóban a 4 ember oda sem nézett csak sétált tovább ahogy a kamera közelében a zebrán átkelő se nagyon lesett felfele, még akkor sem amikor már baromi világos lett az égbolt. De még a robbanásra se nagyon reagáltak. Mint az agymosott zombik sétáltak tovább, az autók sem lassítottak le kicsit sem... innentől az hogy mekkora pánik volt már csak mese habbal.