• Macropus Rufus
    #39
    a ma hajnali orosz események engem igazolnak. Senki nem látta előlre a dolgot.
    Ez egy kis kavics volt, de ha ez pl. Budapestre pottyant volna akkor biztosan mindenkinek sírt volna a szája széle, hogy miért nem látta senki előlre.
    Arogáns nem vagyok, mert szerintem a véleményemet nem kell kérdésként feltenni.

    Arra felesleges hivatkozni, hogy kinek mennyi ideje mi a szakmája mert ettől még hót hülye is lehet a tmához. Egyébként a nasa tudósai sem tettek közzé figyelmeztetést, hogy oroszország felet mi fog ma hajnal 5 óra magasságában bekövetkezni. Ennyit a tudósokról...

    Lehet nem értem miről szól a kutatás. De igazából te is nagy szamárságokat hordasz össze. Azt magyarázd meg, hogy miért fontos az ami olyan messze és ráadúl olyan régen történ ami minket egyáltalán nem érint és miért kevésbé fontos az ami könnyen végzetes lehet számunkra.

    Lehet buta vagyok, de szerintem egy 50m-es kavics eltalálja bármelyik fejlet ország nagyvárosát, az komoly gond lenne mindeki számára. Itt azt írják, kb. ekkora volt a Tunguz is. Az bizony nem kis területett tarolt le. Az 10-20megatonnásra becsült robbanás volt. Hirosimát 12kilótonna vágta haza...
    Pl. Magyarország kb. megszünne létezni. Az, hogy 1-2 helyen pár 10ezer ember élve marad az már nem sok vizet zavar.

    LEhet buta vagyok, de akkor valamit ők is rossúzl csinálnak, ha egy olyan kavicsot nem vettek észre ami az elmúlt 21 évben 3x ment el mellettünk.
    + a ma hajnalit sem vették észre.

    Egyébént meg nem úgy kell vitázni, hogy valami baromi magas lóról osztod az észt. Ha én buta és arogáns vagyok, akkor magadról mit gondolsz, elolvasa azt amit írtál? Kioktató, okoskodó?

    Ja kipusztulás: azért ennyire biztosan nem jelenteném ki, hogy nem lenne komoly kataszrófa (eleve, hogy jelenthetsz ki valamit ilyen biztosan, amikor ez nálad az arogancia és a butaság jele? :o )
    Eltalálja NewYorkot. Egy legalább 30km sugarú körben (ekkora volt a Tunguz is) mindent le fog tarolni. NewYork kb. megszünt. Mivel több mint 10millióan laknak ott, ezért a halálos áldozatok száma is simán millió felett lehet. Ez olyan katasztrófa lenne amire nincs felkészűlve igazán senki. Járványok, felrtőzések indulhatnak el. (ezt a vonalat szépen lehetne még ecsetelni, hogy sok a sok halott miatt enyhén mérgező lenne a víz, és amíg nincsenek ott a segélyek, addíg a mérgező víztől is sok 100ezren halnának meg + kaja sincs. Indúlnának a túlélők közt a háborúk a kajáért, vízért stb. Lásd New Orleans-t ahhol csak egy hurrikán volt és már fegyveres bandák balhéztak)
    Aztán jönne a gazdasági válság is. Mert ez nagyon sokba lenne a usákoknak. Tehát ha egy másodlagos jelzálog hitel válság a fél világot magalá gyűrte akkor ez ki fogja csinálni. Nem lesz adomány a fejlődő országoknak -> ismét jönne az éhezés. Nem lenne gyógyszer sem mert más hová kell stb... Szóval ez odabaszna mindenkinek.
    Miért egy Toba vulkán ennél még kissebb pontot hagyott a Föld felszinén, még is simán kiírtotta a kitörése a Föld akkori élövilágának 80%-át. Az emberből is pár 10ezer egyed maradt csak meg. Pedig csak egy vulkán volt. Jelenleg annyira sérülékeny a világunk, hogy egy 50m-es kavics is nagyon komoly katasztrófát tudna előidézni.

    Ez most 50m-es volt. De lehetett volna 500m-es is, azt sem vették volna észre.
    Votl ennél nagyobb is 1989-es rekordok könyvében pár órával azután vették észre a 10km-es(!) kavicsot, hogy elment a Föld mellett nem egészen 109ezer kilóméterre. Na ha az találja telibe a Földet akkor itt mindenkinek reszeltek.