• sola
    #8
    Ezzel az MS keményen rácáfolna az "1%-os részesedés" elméletre mivel épeszű cég nem fejleszt egy 1%-os op.rendszerre.

    Egyrészt adódna a kérdés, hogy akkor eddig ki hazudott, másrészt nyugodtan el lehetne hinni, hogy legalább MacOS X-nyi részesedése van a desktop Linuxnak, azaz a 8-10%-ot verdesi globálisan már most.

    Amúgy az Office-t sok Linux-os megvenné a jobb dokumentum-formátum kompatibilitás miatt (még akkor is ha amúgy tisztán Linux-ot használnak) mert ez egy csomó céges szituációban elengedhetetlen. Lehet, hogy még én is befizetnék valamilyen verzióra és nyugdíjba küldeném a VirtualBox-os XP/Office2000 párosomat.

    Az Office oldalon ezzel a Microsoft pénzt keresne az nem kérdés, de a Windows hegemóniáról ezzel le is mondhatna, mert ezzel átszakadna a gát és más gyártók is aktívan elkezdenének portolni. Ha pedig kijön a Photoshop + egy-két népszerűbb alkalmazás is Linux-ra, akkor masszív migráció indulhat meg.

    Mondjuk szerintem mostanra belátták a Microsoft-nál, hogy néhány éven belül mindenképpen borul a Windows hegemónia (Steam Linux-on, Android dominancia a mobil szegmensben, MacOS X részesedés növekszik a PC szegmensben...stb) ezért inkább elébe mennek a dolognak.