• levelhun
    #12
    Ahányszor megnyitsz egy weboldalt, ahol van fb. lájk gomb, arról a fb tud. Ha egy átlagos júzer vagy, aki mindig be van jelentkezve, akkor a fb látja az összes oldalt amit valaha megnyitottál, tudja milyen zenéket hallgatsz, tudja milyen betegségeid vannak, tudja milyen pornóra izgulsz, stb.. Ez jóval több infó annál, mint amit te a profilodban megosztasz, az kb senkit nem érdekel.

    És ez az infó több, mint amit a google a keresésekből tud összeszedni. Nem véletlenül erőlteti annyira a google a saját közösségi oldalát. Ahány oldalon látod a +1 gombot, annyi oldal meglátogatásáról tud a google (ha be vagy jelentkezve).

    Nemrég volt egy kisebb felzúdulás amikor kiderült, hogy a fb. cookie-k formájában akkoris tárolja a látogatott oldalak listáját, amikor ki vagy jelentkezve. Majd ahogy bejelentkezel, ezeket az infókat szépen összekapcsolta a felhasználóval. Nem tudom h. ebből végül mi lett, h. ez a megoldás használatban van e még.

    Ha el akarod rejteni magad a fb. elől ideiglenes, jelentkezz ki az oldalról, és kapcsold be az inkognitó módot - így a cookie-kban se tud követni. Ha véglegesen el akarsz bújni, akkor töröld ki magad vagy ne is regisztrálj soha.