• george71
  #6
  Szerintem az a CANON igazgató Masaya Maeda azért mondta : "Sokak szerint a digitális fényképezőgépek már érett piacnak számítanak, melyet az okostelefonok meg fognak enni. Egyetértek ezzel." --mert vagy sok rizspálinkát ivott.. vagy újabb gépeket akar ránk tukmálni..

  Osztom a "4-es hozzászólásban elhangzó véleményt! ..és megjegyezném hogy a mai ifjúságnak nem is való más mint a telo-fotó .. és persze tükörbe fotózás :-))
  Ezekenek az embereknek nincs barátjuk, családjuk aki lekapja őket ? miért kell látnom ahogy a bojler rohad a hátuk mögött, vagy a mama bugyogója ki van teregetve.. olyan igénytelen dolognak tartom a tükörfotót !!

  A másik, hogy rosszul vagyok a rongyrázós idiótáktól akik az új MILC gépekkel parádéznak, egy Nikon DSLR árát kidobva egy kompakt-superzoom minőségű gépre..
  A magam részéről 12éves koromtól fotózok (ma42)..mások szerint egész jól.. Én a tükörreflexes gépre esküszöm !! Nekem is volt superzoom gépem.. de azért mert a digitális átállásomkor nem futotta DSLR gépre rögtön.
  Szerintem lehet kompakttal is szép képet csinálni.. még jobbat egy superzoom bridge géppel, de a DSLR a csúcs.. a mobil meg csak bohókodni való.. esetleg, ha nincs más kéznél.. +egy árcimkét lekapni a TESCO-ba, MediaMarkt-ba..

  Aki fotózási céllal mobilt vesz, az az én szemembe egy nulla.
  Megnézném mikor csinál ilyet mobillal : FÉNYKÉPEM vagy ilyet :
  KÉPEM 2.

  Sajnos ma sokan azt hiszik a MPixel számít.. ők még a CCD és CMOS kifejezést se értik.. nekik jó a mobilfotó.. az első hozzászólónak pedig üzenném hogy egy 8-9 évvel ezelőtti(MINOLTA Z1)gép a legjobb iPhone-t is lenyomja.. ERRE MONDJÁK !! hogy lencse, csiszolás és aztán szoftver és CCD. Hiába veszel okostelefont.. annak nincs 10-20-30mm átm. frontlencséje..se lencsevédője, csak egy összetapizott plexibuborékja.
  Nekem egy Nikon D3200 és D60 gépem van.. és egy S Galaxy Ace telefonom.. ha különbséget le tudnám játszani zongorán, én lennék Richard Clayderman