• george71
  #22
  Hát én mindenhová a Nikonnal megyek..kivéve a víz alá.. oda egy kompakt Olympus géppel. eddig D60-as volt.. most D3200. Engem is érdekel a minőség, de nálam nem a photoshop készíti a képet, hanem én. 30éve fotózom a SAJÁT RÉSZRE.. nem a szakmám.. de nálam a lényeg a valóságot látni-láttatni - megmutatni valamit ahogy azt én láttam, nem ahogy a szeretném látni-és szétshoppolva.. Lehet nem minden képem lesz szép és tiszta, de a sajátom és emlék.
  Az iPHONE szerintem [email protected] ezen lehet vitázni..akkor se lehet egy napon említeni egy dslr géppel.. persze egy tíz éves géppel hasonlítod, akkor az más..szerintem aminek nincs objektívje az nem gép !
  Nem célom sarazni- de megnéztem a képeid is.
  1. ilyen zöld ég nincs !! -baromi jók lennének..de így műanyag :-/
  2. a legtöbb képen az az idegesítő füstszerű, tejszerű maszk -borzasztó (nekem)
  pl.zongoránál lány..
  3.fakó-szőke modell,fehér bőrrel beleveszik a fehér háttérbe.
  4. a bányász fotók mesterkélten barnák,bronz színűek- túl hangsúlyossá akarod tenni p.shoppal..

  A fashion képeid közt van irigylésre méltó.. de pont azok, amelyek nem természetes színekkel és szép háttérrel készültek, nincs rajtuk tejszerű maszk.. irreális színvilág.

  A felhasználót úgy értettem, hogy mindenre használják a gépüket, nem csak fashion és glamour fotózásra.. azokra akik hétköznapi emberek, elutaznak -és emlékeket készítenek..maguknak ! Én se azért osztottam meg a fotóm, mert a legjobbnak hiszem, csak mert a témához kapcsolva magyaráztam, hogy a mobilfotó képtelen bizonyos dolgokra..(fix látószög, gyenge és kicsi CCD) Engem is 'utálnak' sokan, mikor azt mondom amibe nem lehet belenézni az nem gép(nincs opt.kereső).

  Láttam Gárdi Balázs képeit, mindig csodálom hová eljut.. miket lát, de nem minden képe tetszik.. pont az a művi hatás..az riaszt el.
  "Jó nagy parasztvakítás, egy csillogó effekt" - mondja Stiller Ákos, a Magyarországon elsőként Hipstamatic-képeket készítő fotós is. Szerinte "azért vannak beleszerelmesedve az emberek, mert nagyon jól néz ki". ORIGO-n láttam amikor az AK gépkarabélyra az írja orosz puska... kiábrándító, hogy köztük él, de ennyit nem tud :-P

  Instagram , Hipstamatic = parasztvakítás, igazat adok a kritikusoknak. Ezek csak alkalmazások, amivel még több kínai iPhone lehet eladni, ami 20eFt-ot ér.. és 200eFt-ért adják.