• G_ArchAngel #21
  "Kíváncsi lennék te mivel mész kirándulni ??"

  iPhone vagy egy Olympus ZX1. Jobbak, mint a 10 evvel ezelotti Canon D60-anam volt. Pedig az DSLR, csak te nem veszed figyelembe, hogy mennyit fejlodtek azota az erzekelok es a feldolgozo algoritmusok.

  Munkara egy 5D mark II-t hasznalok, de van kozepformatumu Yashica TLR-em es Polaroid-om is. Nagyon regen erdekelt a technika, de mar kinottem ezt a kotottseget. Barmivel, barmikor tudni kell fotozni. Akar egy laptop beepitett kamerajaval is.

  Sajtófotós voltam anno egy rövid ideig, aztán átváltottam divat/portréra. Amúgy anno manuális fókusszal, középformátummal könnyedén fotóztak sportokat is a gyakorlott riporterek, pedig nem volt második esély, nem volt hatalmas tárhely és nem volt LCD, amin visszanézték volna.

  A Hassi azért kell, mert reklámra szeretnék specializálódni és ott kellenek a részletek, dinamika és hibátlan tónusok. Egyelőre még nincs 7millióm rá, de talán 1-2 éven belül összejön.

  Leica-t nem a sznobok használnak (azok is), de ha ismered pl Gárdi Balázs munkáit, akkor megérted, hogy mire kell. Kevés olyan gép van, amivel szinte észrevétlenül lehet eseményeket dokumentálni. Egy csendes Leica pont ilyen, mindamellett, hogy vitathatatlanul kiemelkedő minőséget produkál, szinte Kalasnyikovként állja a legszélsőségesebb körülményeket is.

  Mellesleg sok streetfotós használ Hasselblad-ot. Olyan nincs, hogy nincs, ha fotós vagy ellenben ha csak egyszerűen eszközhasználó, akkor vannak korlátaid.