pixx#47
Én éltem kint közel 5 évet, saját tapasztalatból beszélek, most van egy jó melóhelyem, ahol megfizetnek rendesen. Mellette tanulok tovább, nem panaszkodom.
Nekem kint sem volt jobb, amivel meg jobb volt, azt elvitte az évenete 3x hazajövök, és itt vagyok 2 hetet történet. De találkoztam, olyannal, aki 3 évig nem tudott hazajönni, mert minimál bérből élt Londonban.
Nekem élt kint corkban jó barátom, figura cukrász, nagyon tehetséges, kint mégis csak a sparban kapott melót, pedig a tortái magukért beszélnek, nem véletlen, hogy Corkban nagyon sokan járnak hozzá tortáért.
Magyar viszonylatban jól keres 10 euró körül, kinti viszonylatban meg a vicc kategória, mert egy helyi ekkora tudással, 15 euróról indul. De inkább több.
Eléldegélnek, visszajönne, de nincs mire, ugye.
Én se értem őket, pedig jó melójuk volt középvezető, a férjének még a netet és gépet, meg a telót is fizette a cég, meg benzinpénzt is kapott. Nem volt elég nekik. Saját autó, saját ház, berendezve szépen.
Most egy házban lakik 3 másik családdal együtt, és így fizetnek havi 120 körül albérletre.
Hát ez van.