• narumon
    "Ne képzelje mindenki azt, hogy nyugaton kolbászból van a kerítés."

Senki nem képzeli ezt, viszont valamiért csak többszázezer ember ment már ki az országból (most 500e főre teszik ezt a számot), és kurvára nem is jönnek haza. Nekem személy szerint rengeteg ismerősöm van külföldön. Nem, nem milliomosok nem élnek nagylábon, de dolgoznak átlagos munkákat amit Magyarországon is csináltak. A különbség, hogy ott ki tudja fizetni belőle a számlákat, az albérletet és évente egyszer még nyaralni is el tud menni. Amikor itthon ugyanazt a munkát végezte akkor a hó végén valamelyik számla kimaradt, nem azt ette amit megkívánt és lehet, hogy csak 2-3 évente jutott el egy nyaralásra, ha minden összejött. Bazi bazi bazinagy különbség.

"Ne tévesszen meg senkit a 8-9 € órabér sem, ha orvoshoz kell menni, akkor bizony 15€ kb egy röntgen, 25-35 egy MRI, és 25 kb egy szakorvosi rendelés!"

Mhm ebben én most pont benne vagyok - tizenévig fizettem a TB-t, sokszor olyan fizetésből amiről sok ember csak álmodik itthon, így a befizetett TB-m is évente néha annyi volt mint más embernek a fizetése. Cserébe tavaly év elején gerincproblémám lett, elküldtek MRI-re, időpont NOVEMBERBEN!!!!! Addig dögölj meg. Tehát mit választ az ember - elmegy magán MRI-re (időpont 2 napon belül), 35.000 Ft (nézzük csak 8EUR órabér - 30EUR MRI - 1 nap alatt megvan / 500 Ft órabér - 35.000Ft MRI - elég sokára jön össze).
    Fogászat: TB fizeti a gagyi tömést és munkadíjat - valami komolyabb kell? Korona, vagy minőségi tömés? Hát az bizony pénz. (Korona 28.000 Ft - 500Ft-os órabérből mikorra is jön ki?)

Szóval én frászt kapok ettől mikor küldöldi anyázik, vagy külföldön élő magyar magyaráz anélkül, hogy utána számolna és nem csak a cukros magyar mázt látná [ingyenes egészségügy oktatás, stb... hehh röhögnöm kell], az idő mindent megszépít én azt veszem észre. Kimegy a hazánkfia 5 év után már azon csodálkozik, hogy milyen jó nekünk itthon mert ott 3000Ft a pizza nálunk meg 1000 Ft - de azt mindig elfelejti, hogy ezt csak angol fizetésből könnyű kifizetni.