torreadorz#58
Nem, én értelmesen gondolkodok, ez az ami sokaknak hiányzik és épp ezért nekik minden csak fekete meg fehér...
Például én először mindig mérlegelem azt hogy adott körülmények között mennyire lehetett nehéz véghezvinni valamit, majd elgondolkozok azon hogy ugyanilyen körülmények között vajon én hogy teljesitettem volna, és ez alapján mondok véleményt.
Épp ezért ha pl. egy rokonom (aki nem cukrász) csinál egy dobostortát mert kiváncsi rá hogy képes-e, akkor attól még hogy a torta nem lesz olyan mintha egy vérbeli cukrász csinálta volna, nem fogom leszarozni hanem értékelni fogom a teljesitményét főleg mert tudom hogy én még ennyire sem tudtam volna elkészíteni. Én ezt tartom normális gondolkodásnak és normális értékitéletnek.
Épp ezért én látom hogy mekkora teljesitmény is szükséges egy majom ürbe juttatásához egy olyan országtól mint Irán és azt is tudom (sejtem) hogy magyarország ha olyan helyzetben mint Irán akkor semmivel sem lenne képes többre, de kiindulva a mostani helyzetből még ennyire sem épp ezért nem értem a hepciáskodó megmondó embereket, mert előszőr le kéne talán tenni valamit az asztalra.
És egyébként mivel értelmesen gondolkozok, arra is képes vagyok, hogy szétválasszam azt hogy mit gondolok az iráni kormányról vagy az iráni társadalomról és azt hogy mit gondolok az iráni tudósok teljesitményéről.
Sajnálatos módon sokaknak ez is nehezen megy, ez egyébként köszönhető annak amit a magyar emberekről irtam korábban, mi szerint képtelenek látni hogy amit egy adott kormány csinál abban van jó is meg rossz is, hanem amit a kedvenc pártjuk csinál az mind jó amit a másik az mind rossz... Ezért aztán nem haladunk ötről a hatra, mert kormányváltáskor az új kormány mindig mindent lezúz amit az előző csinált és igy azt is amit az jól csinált és mindig mindent kezdünk előlről, meg feltaláljuk a spanyolviaszt... (de ez már offtopic)