Papichulo#35"Ugy is hogy nem kapunk hozzá segitséget?"
Igen, ugy is...
"gyébként ha megkapod a szükséges plutóniumot akkor nem nagy kunszt"
Bullshit! A kritikus tomeg berobbantasa az egyik legnehezebb feladat.
De Iran amugy sem akar nuklearis fegyvert eloallitani, nem? :)
"Bezony, és épp ezért itthon sosincsenek árvizek(...), katasztrófák (kolontár), tüzek , fegyveres bünözök üldözése stb amikben be lehetne vetni a heliket..."
Az meg, hogy a fegyveres bunozok elfogasahoz egy 30mm-es gepagyu (GSh-30) es raketak kellenek, az nonsense... tul sok filmet neztel!
"de engem aggaszt ez a katonai szövetség"
Engem meg nem... orulok, hogy NATO tagok lettunk. Ezzel rengeteg kepesseget szerzett az MH, amit kulonben sokkal nehezebben, esetleg egyaltalan nem ertek volna el.
Ebbe a tulmagyarkodasba es nemzeti paranoiaba meg ne menjunk bele! Szerintem ugy hulyeseg az egesz, ahogy van.
"a hatékonysága meg igen kérdőjeles olyan személyzettel akik még életükben nem lőttek ki ilyeneket "
Ez is csak a tajekozatlanasagodat bizonyitja, voltak mar a magyar Gripenek elesloveszeten, mind raketaval, mind gepagyuval. Plusz persze a Gripenen is tokeletesen szimulalhato a raketas cellekuzdes a fedelzeti szamitogep vagy a szimulator segitsegevel.
"Egyetértek, Irán majmot jutattott az ürbe, nekünk meg még ki tudja mikorra lesz 4-es metrónk és mennyiért..."
Meg mindig retardalt hasonlat... MO-nak nem celja majmot juttatni az urbe.